Havuz Suyu Test Kitleri Ne işe Yarar?

02-10-2019 15:57
Havuz Suyu Test Kitleri Ne işe Yarar?

Havuz Suyu Analiz Kitleri

havuz-test-olcum-analiz-kitleri
 
 
Havuzda bulunan kimyasalların oranlarını belirlemek için havuz suyu test kiti kullanmak gerekir. Özellikle hangi kimyasal maddenin hangi oranda havuz suyunda bulunduğunu tespit etmek ve ona göre önlem almak sağlık açısından zorunlu bir işlemdir. Havuz suyunda hijyen sağlayan kimyasal maddelerin yeteri oranda bulunmaması, havuzu kullanan kişilerin sağlığını tehdit eder. Özellikle umumi olarak kullanılan büyük havuzlara çok sayıda insan girdiği için havuz suyunun analizi daha da önemli bir hale gelir.
   
Havuz Suyu Analizi için üretilmiş çok çeşitli ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerden bazıları aşağıdaki gibidir. 

Haplı Test Kitleri ve Özellikleri

Lamotte Haplı Test Kiti

havuz-haplı-test-kiti
 
 

Kullanımı basit ve maliyeti düşük olan Lamotte haplı test kiti, daha çok konut havuzu tipindeki havuzlarda suyu analiz etmek için kullanılıyor. Su ile doldurulan bloğa hap eklenir ve saniyeler içerisinde sonuç ortaya çıkar. Sonuçları basit ve güvenilirdir.

Lamotte Havuz Suyu Ph  Analiz Tableti
Bir kutuda 100 folyo ve 1000 tablet olarak satılan Lamotte Havuz suyu Ph analiz tableti, havuz suyunun ph değerini ölçmektedir. Havuz suyu için mutlaka kontrol altında tutulması gereken ph değeri günlük olarak ölçülmelidir. Birçok nedenin ph değerine etki ettiği düşünülürse kontrollerin önemi daha da artar. Başta yağmur olmak üzere birçok bileşen, havuz suyunun ph değerine etki eder. Havuz suyu için ideal ph aralığı 7,2 ila 7,6 arasındadır. Bu değerin üstü ya da altı suyun kalitesini düşürmektedir. 

Dpd 3 Bağlı Klor Ölçüm Tableti
Havuz suyundaki klor miktarını ölçmek için üretilen Dpd 3 bağlı klor ölçüm tabletleri kullanım kolaylığı sağladığı için en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında yer alıyor. Havuz suyundaki klor oranının yanında suda bulunan dezenfektanları da test edebilen ürün dpd ile tamponlanmıştır. Suda pembe renklendiricisi ile reaksiyona giren ürün, sudaki klor oranına göre koyulaşır.

Sıvılı Test kitleri ve Özellikleri

Sıvılı Havuz Suyu Analiz Kiti

havuz-suyu-sivili-test-kiti


Su analiz test kitleri arasında yer sıvılı test kiti, pratik ve hızlı sonuç veren ürünlerdendir. Suyun klor, ph gibi kimyasal özelliklerini kısa sürede tespit eden ve oranını veren kit,  oldukça ekonomiktir. Ölçüm için sıvılı havuz suyu analiz kitinde bulunan test tüpü, işaretli yerine kadar havuz suyu ile doldurulur. Ardından sıvı losyondan 4 damla damlatılır ve kapak kapatılır. Havuz suyu ve losyon bulunan tüp kuvvetlice çalkalanır. Tüp üzerinde izlenen renk değişikliği bize analizi yapılan havuz suyunda bulunan klor oranını verir.

Dijital Test Cihazları ve Özellikleri

Havuz Suyu Scuba II Dijital Test Kiti

havuz-suyu-dijital-analiz-cihazi


Üçlü dalga boyuna sahip havuz suyu dijital test kiti daha çok kaplıca ve özel havuzların analizi için kullanılmaktadır. Cihazın içerisinde değiştirilebilir bir küvet yer alıyor. Bu sayede analizi yapılacak olan havuz suyundan kolayca örnek alabilme imkanı sunuyor. Üzerinde bulunan 6 düğmesi ile rahat kullanım sağlayan cihaz birçok parametreyi aynı anda ölçebiliyor. Havuz suyunun serbest, toplam ve birleşik klor oranını, asit kapasitesini, sabitleyici oranını dijital test kiti ile ölçmek mümkündür.
Bunun yanında havuz suyunda bulunan hidrojen peroksit, ozon, brom ve kalsiyum miktarları da tespit yapılıyor. Havuz suları için önem arz eden su sertliği analizi de yine dijital test kiti ile yapılabiliyor. Gelişen teknolojiye de yer veren cihazdan çıktı alma özelliği de mevcut. Bluetooth sayesinde bağlantı sağlayabilen cihazdan sonucu rapor olarak çıkartmak mümkündür.

Pool Lab 1.0 Dijital Test Cihazı
havuz-suyu-dijital-analiz-cihazi-pool-lab-1-0


Firmamızda üc farklı test tableti olarak bulabileceğiniz Pool Lab 1.0 Test Tableti ekonomik ve avantajlı ürünlerimiz arasında yer alıyor. Havuz suyundaki klor oranını test etmek için Pool Lab 1.0 DPD 1 tablet siparişini vermeniz yeterlidir. Ürün suda bulunan serbest klor oranını tespit ediyor. Havuz ve spa sularındaki klor ölçümünü kolayca yapabilmeyi sağlayan Pool Lab 1.0 Dpd üç farklı dalga boyu ile analiz yapıyor. 530x570x620 nm dalga boyu ile ölçüm yapan Pool Lab 1.0 Dpd kutusunda 50 tablet bulunuyor.

Pool Lab serisinde yer alan bir diğer havuz suyu analiz tableti de Poop Lab 1.0 ph'tır. Bir pakette 50 adet tablet bulunan ürün, sudaki ph değerini tespit ediyor. Üç dalga boyu ile analiz yapan ürün, spa ve özel havuz sularının analizi için idealdir. Bir diğer Pool Lab ürünü de Pool Lab 1.0 CYA ölçüm tabletidir. 50 tablet olarak satılan ürün havuz suyunda bulunan siyanürik asitin analizini yapıyor. Olması gereken değerleri baz alarak analiz yapan tablet, üç ayrı dalga boyu kullanıyor. Diğer Pool Lab 1.0 analiz tabletleri gibi Pool Lab 1.0 CYA'da spa ve özel havuz sularını analizinde kullanıma uygundur.

Çubuklu Test Kitleri ve Özellikleri

Insta Test 6 Plus

insta-test-6-plus-havuz-test-cubuklari


Insta Test 6 Plus ürününüz bir kutuda 50 tablet olacak şekilde satılıyor. Ürün havuz suyunda bulunan klor, toplam sertlik, toplam klor, Brom, ph, siyanürik asit ve alkalinite ölçümü yapıyor. Standart değerleri baz alarak ölçüm yapan Insta Test Plus, hızlı sonuç veren bir test şerididir. Güneş ışığının zararlı etkilerine karşı test şeritlerini koruyan özel kutusunda satılan Insta Test 6 Plus, aynı anda 6 kimyasal birimi test edebilme kapasitesine sahip. 

Tuzlu Su Havuz Test Kiti
lamotte-tuzluluk-olcer-test-cubuklari
 
 
 
Tuzlu havuz sistemlerinde kullanılan. Havuz suyundaki tuz oranını tespit etmek için Insta Test Pro tuzluluk oranini analiz etmek kitini satın alabilirsiniz. Bir pakette 10 test şeridi bulunan ürün 20 saniye gibi kısa bir sürede sonuç veriyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.