Havuz Temizleme Robotu Nasıl Çalışır?

24-11-2020 12:31
Havuz Temizleme Robotu Nasıl Çalışır?

Havuz Temizleme Robotu Nedir Ne İşe Yarar?


Evlerde veya kamusal alanlarda yer alan havuzların kullanımında ve görünümünde temizlik çok önemlidir. Ancak havuzların temizliği ise özellikleri gereği zor bir süreçtir. Havuz temizliğinin insan gücü ile yapılması zor olması ve hijyenik olmaması açısından günümüzde bu işlemi yapan robotlar bulunur. Farklı modelleri ile bu robotlar her çeşitte havuzu istenilen yüksek hijyen şartlarına göre temizlerler.

Farklı model ve seçenekleri bulunan bu robotların çalışma mantığı ise oldukça basittir. Robotların tabanlarında bulunan güçlü fırçalar sayesinde, havuzları kullanımı sırasında biriken bütün kir ve pislik ovalanarak temizlenir. Sadece yerleri değil, duvarları ve su girişlerini de temizleyen bu robotlar sayesinde havuzlarda oluşan yosunlaşma, kirlenme veya sağlığa zararlı bakterilerin oluşması engellenmiş olur. Büyük veya küçük her türlü havuzda efektif bir şekilde görev yapan bu robotlar sizi zaman ve maliyetten kurtaran önemli yardımcılar olurlar.

Havuz Temizleme Robotlarının Avantajları Nelerdir?

Havuzların bakımı insan ve çevre sağlığı açısından önemli bir konudur. Bu sebeple bakımlarının ve temizliklerinin düzenli ve hijyenik standartlarda yapılması gerekir. Havuz temizleme robotları ile havuzlarda kaliteli ve yüksek standartlı bakım yapma imkanı elde edilir. Bu robotların avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

·         Robotlar suyu süzdükleri için mevcut filtreleme sistemleriyle de suyu da temizlerler. Bu şekilde havuz suyu da temizlenmiş olur.
·         Temizlikte robot kullanımı ile genel havuz temizliğinde %40 ve kimyasal maliyet kullanımında ise %30’a varan tasarruf elde edilir.
·         Havuzların hem tabanları, hem de duvarlarında detaylı şekilde temizlik yapılır.
·         Havuz temizliğinde günlük, haftalık veya daha uzun süreli planlı temizlik programları oluşturulabilir.
·        Havuz suyu içerisinde dolaşan robotun vakumladığı katı pislikler filtre edildiğinde su giderlerinin tıkanması önlenir. Bu şekilde olası bakım maliyetlerinden de tasarruf edilmesi sağlanır.       
·         Her büyüklükte havuzda kullanım imkanı vardır.
·         Yüksek kalite standartlarında temizlik yapar.
·         Bakteri oluşumunu engellediğinden, insan ve çevre sağlığını korur.
·         Otomatiktir. İnsan gücüne ihtiyaç duymadan çalışır.
·         Çevre dostudur. Kimyasal kullanımını azaltır.
·        Zamandan tasarruf edilmesini sağlar. Robotlar istenilen her zaman çalıştırılabildiğinden iş kaybına da neden olmaz.

  Havuz temizleme robotlarının kullanımı ve kurulumu da oldukça basittir.                

Havuz Robotlarının Çalışma Prensipleri Nelerdir?

Havuz temizleme robotları elektrikli bir güç kaynağından aldıkları enerji ile çalışırlar. Bütün havuzu tabanından duvarlarına kadar dolaşarak biriken pislikleri temizler ve su atığı da oluşturmazlar. Bu robotların mantığı elektrikli süpürgeler ile benzerdir. Fırçaları ile havuzu dolaşarak detaylı şekilde ovalarlar.

Ortalama 4 saat gibi bir sürede havuzları temizleyen bu robotların, içerisindeki filtreler sökülerek cihaz temizliği yapılır. Temiz su yardımı ile filtreleri yıkanması robotun bir sonraki temizlik için hazır hale gelmesini sağlar. Havuz temizleme robotlarının 20 - 25 metreye varan kabloları bulunur. Bu kablolar sayesinde havuzda gezinmeleri de kolaylaşır.

Bu tür robotların farklı model seçenekleri bulunur. Bu sebeple de kullanılacak yerin özelliklerine göre seçim yapmak gerekir. Bu önemli ve tasarruf sağlayan araçların seçimleri de oldukça önemlidir. Bu cihazlarda kalitesi garantisi veren firmaların tercih edilmesi uzun süreli, sorunsuz kullanım için gereklidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.