Havuz Robotu Kolay Bakım Adımları Nelerdir?

30-03-2021 13:29
Havuz Robotu Kolay Bakım Adımları Nelerdir?

Havuz Robotu Bakımı Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Havuz Robotları, emiş ve basınçlı havuz temizleyicilerine göre, üstün havuz temizleyicileridir. Havuzunuzun temiz görünmesini sağlamak için, birçok zor işi, sizin yerinize yaparlar. Öyleyse, robotunuzun temizliği en iyi şekilde sürdürmesine yardımcı olmak için ne yapmalısınız? Havuz Rotunun, en iyi şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için birkaç basit bakım ipucunu sizler için hazırladık!

Bir Havuz Robotunu Nasıl Temizlersiniz?

Örnek olarak Dolphin M400 Havuz Robotunu inceleyelim. Havuzunuzdaki yaprakları ve tozu toplayan dahili bir filtreye sahiptir. Bu, suyu 15 mikrona kadar filtreler ( 1 mikron, milimetrenin 1.000'de biridir ) ki bu, neredeyse her şeyi filtrelemek için yeterince iyidir!  Duvarları ve zemini fırçalamak için, robot paletlerinden 2 kat daha fazla döner fırçaları ve bakımı yapılması gereken havuz yüzeyini kavramak için yüksek vakum gücü vardır.

Havuz Robotu Filtre Sepetleri Temizliği

havuz-robotu-filtreye-kolay-ulasim
Yapılacak ilk şey, Robotunuzu temizlik işleminden sonra havuzdan çıkararak ve filtre sepetini çıkarmaktır. Bu işlem her marka ve modelde farklılık göstermekle birlikte, genel olarak filtreye erişmek için  üst kapağı açarak yapılan basit bir işlemdir. Filtre sepetini boşaltın ve ardından görsel olarak temiz olana kadar dışarıdan bahçe musluğunuzda temiz su ile yıkayın.
dolphin-havuz-robotu-filtresi


Havuz Robotu Genel Yüzey Temizliği

Bakımın bir sonraki adımı, Robotun her yerini temiz su ile yıkamaktır. Sebebi de havuz suyu içerisindeki kimyasal atıklarının robot üzerinde kalmasını engellemektir. Aynı zamanda ola ki ağaç dalı, çubuk vs. gibi kalıntılar,  tekerlekler arasına  sıkışmış olabilir, Robotu nazikçe  ters çevirerek paletlerini de kontrol etmiş olursunuz.

Havuz Robotunun Görsel Olarak Genel Kontrolü

havuz-robotu-bakimi/dolphin-havuz-robotu-firca-palet-kontrolu
Robotun ilerleyen zamanlarda daha fazla tamir ücreti çıkarmaması adına; Temizlik işleminden sonra, Üzerindeki palet, fırça, tekerlek v.s parçaları kontrol edin. Bu parçalarda herhangi bir hasar belirtisi var ise değiştirilmeli veya dikkatini çeken herhangi bir gevşek bağlantı varsa da yetkili servisine kontrol için göndermelisiniz.

Havuz Robotunun Kablo ve Fırdöndü Kontrolleri

havuz-robotu-firdondu-sistemi
Güç kaynağı kablosu, havuzun keskin kenarları boyunca, robotunuz havuz içinde hareket ettikçe, sürüklenmeden kaynaklanan aşınma ve yıpranma belirtileri gösterebilir. Fırdöndü sistemi yoksa kırışabilir, fırdöndü sitemi olanlarda ise çok nadir de olsa sıkışabilir veya çok gevşeyebilir. 

Son Olarak Depolama

Filtre sepetini temizleyiciye geri koyun, güç kaynağı kablosunu düzgün ve kırıştırmadan toplayın, ardından mümkünse gölgede ve kapalı bir alanda saklayın. 
Bu basit adımlar, sadece süpürgenizin ömrünü uzatmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda mümkün olan en iyi işi yapmasını sağlayacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.