Bodrum Havuz Kimyasalları

23-05-2023 11:41
Bodrum Havuz Kimyasalları
Havuzların insan sağlığına uygun kimyasal değerlere sahip olması için havuz kimyasalları ile dengelenmesi gerekir. Bodrum havuz kimyasalları havuzların kimyasal değerlerini dengelerken, hijyen standartlarının sağlanmasına yardımcı olur. Havuzlarda kullanılan kimyasallar çok çeşitlidir. Havuz suyunun pH seviyesi yanı sıra klor seviyesi gibi değerleri ayarlayan kimyasal seçenekleri olduğu gibi havuzu temizleyen kimyasal seçenekleri de vardır. Klor, çöktürücü, pH düşürücü, parlatıcı, yosun önleyici, yüzey temizleyici ya da iyon tutucu gibi havuz kimyasal çeşitleri bulunur. Havuz kimyasal değerleri Sağlık Bakanlığı tarafından belli standartlarda belirlenmiştir. İdeal havuz suyu pH değeri 7,2 ile 7,8 arasındadır. Kapalı havuzlarda serbest klor değeri 1,00 - 1,50 ppm arasında, açık havuzlarda ise 1,00 - 3,00 ppm arasında olmalıdır. Bu değerleri sağlamak için gereken havuz kimyasallarını kullanmak önemlidir.

Bodrum Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz suyunu dengeleyen de birçok kimyasal bileşen vardır. Havuz suyunda pH dengesi ve klor değerleri önemli değerlerdir. Bodrum havuz kimyasalları arasında pH düşürücüler, havuz suyu çöktürücüler, havuz tablet tuz, havuz tablet klor gibi kimyasallar öne çıkar. Yosun önleyici, havuz parlatıcı, ayak dezenfektanı gibi kimyasallar da havuzlarda kullanılan kimyasallar arasında yer alır. Sağlıklı havuz standartlarını sağlamak için havuz suyu kimyasal değerlerini stabil tutmak gerekir. Bunun için de havuz kimyasallarının doğru zamanda doğru oranlarda havuz suyuna eklenmesi gerekir. Havuz çöktürücüler havuz suyundaki partiküllerin filtreye kolay tutunmasını sağlar. Her kimyasalın havuz hijyeninde, temizliğinde ve sağlıklı kullanımında önemli rolleri vardır. pH düşürücüler klorun daha aktif çalışmasına yardımcı olur. Klor havuz hijyeninde en önemli kimyasaldır. Havuzların kaliteli şekilde kullanılması için kimyasal değerlerinin belli aralıklarda olmasına dikkat edilmelidir.

Havuz Tablet Tuz

Havuzların dezenfeksiyonunda kimyasal olmayan, doğal bir yöntem olarak tercih edilen havuz tuzu oldukça sağlıklı bir seçenektir. Bakterilerin giderilmesinde ve bakteri oluşumunun önlenmesinde etkilidir. Cilt sorunları, göz sorunları gibi sorunlara yol açmadan dezenfeksiyon sağlar. Toksik madde oluşturmadan direkt olarak serbest klor üretilmesini sağlar. Güvenli ve sağlıklı bir dezenfeksiyon yöntemi olarak havuzlarda sıklıkla tercih edilir. Havuz tablet tuz avantajlı bir ürün olarak Fethiye havuz malzemeleri arasında oldukça fazla tercih edilir. Havuz tuzu kimyasal bir madde değildir. Aksine doğal ve sağlıklı bir dezenfeksiyon seçeneğidir. Havza kolaylıkla eklenerek rahatlıkla kullanılabilir. Havuzda yüzenler için sağlıklı, hijyenik havuz suyu ortamı sağlar.

Havuz Suyu Çöktürücüleri

Topaklayıcı olarak da bilinen havuz suyu çöktürücüler partikülleri bir araya getirerek havuz dibine çökmelerini sağlar. Böylece havuzdaki kirli maddeler filtreye daha kolay tutunur. Havuzun ince toz zerreciklerinden temizlenmesi kolaylaşır. Havuz suyu çöktürücüler havuz temizliğinde özellikle kullanılması gereken kimyasallar arasında yer alır. Havuz filtrelerinin arıtamadığı çok daha küçük partiküller çöktürücü sayesinde sudan arındırılabilir. Böylece havuz suyu çok daha temiz ve berrak olabilir. Havuz suyu çöktürücüler havuz temizliğinde önemli role sahip olan bu ürünler Muğla havuz kimyasalları arasında yer alır. 

Havuz pH Düşürücüleri

Havuz suyunda pH seviyesinin yüksek olması durumunda klor etkili çalışmaz. Klor havuz hijyen standartlarında en etkili kimyasaldır. Klorun etkili çalışmaması havuz suyunun temiz ve hijyenik olmasını engeller. Havuz suyu pH değeri 7’nin üzerindeyse su baziktir. Çok bazik ya da çok asidik olan havuz suyu çeşitli kimyasal reaksiyonlara neden olur. Havuz suyunun ideal pH değerleri 0 ila 14 arasındadır. Havuz pH düşürücüleri havuz suyunun ideal pH dengesini korumak için kullanılır. pH değerleri çeşitli nedenlerden dolayı yükselebilir. Yükselen pH değerlerinin düşürülmesi için düşürücü kimyasallar kullanılabilir. Havuz pH dengesi sağlıklı havuz kullanımında önemli bir role sahiptir.

Havuz Tablet Havuz Kloru

Havuz sağlığı açısından klor kullanımı oldukça önemli bir konudur. Klor havuz suyundaki bakteri ve mikropların dezenfekte edilmesini sağlar. Klor havuz suyunun hijyenik standartlara kavuşmasını sağlayan kimyasaldır. Tablet havuz kloru pratik ve kolay kullanım sunar. Tablet havuz korluyla havuz hijyenini sağlamak kolaylaşır. Havuz büyüklüğüne göre farklı seçeneklerdeki tabletler tercih edilebilir. Klorun ayarlanması da klor kullanımı kadar önemlidir. Tabletler bu açıdan da büyük kolaylık sağlar.

Bodrum Havuz Kimyasalları Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Bodrum havuz kimyasallarını seçerken her şeyden önce insan sağlığına uygun kalitedeki ürünleri seçmeye önem vermek gerekir. Havuz kimyasallarını seçerken havuz sistemine uygunluk da bir diğer dikkat edilmesi gereken konudur. Havuz kimyasallarını ayrı ayrı alabileceğiniz gibi set halinde de alabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm kimyasalların bulunduğu havuz kimyasal kitlerini tercih edebilirsiniz. Havuz kimyasallarında kesinlikle markasız, kalitesiz ürünler kullanmamalısınız. İnsan sağlığını koruyan kaliteli ve güvenilir havuz kimyasallarına sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uygun fiyatlarla ve kaliteli ürün seçenekleriyle alabileceğiniz havuz kimyasalları ile sağlıklı ve konforlu havuzların sahibi olursunuz. Detaylar için web sitemizi inceleyebilir ya da bizi arayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.