Muğla Havuz Kimyasalları

09-05-2023 15:09
Muğla Havuz Kimyasalları
Sağlıklı, hijyenik ve keyifli havuz kullanımı için havuzun uygun kimyasal değerlerde olması gerekir. Hastalık yapıcı patojenlerin oluşmaması için özel havuz kimyasalları tercih edilmelidir. Sağlık Bakanlığı Havuz Suyu Yönetmeliği ile havuz değerlerinin olması gereken parametreleri belirtilmiştir. Klor ve pH değerleri gibi değerlerin sürekli kontrol edilerek olması gereken standartlarda tutulması önemlidir. Muğla havuz kimyasal çeşitleri seçeneklerine sitemizden kolay şekilde ulaşarak havuzunuzu gereken kimyasal değerlerde tutabilirsiniz.

Havuz Kimyasal Çeşitleri

Havuz suyu bileşenler farklı kimyasallardan oluşur. Serbest klor değeri, pH değeri ve bağlı klor değeri öne çıkan kimyasal değerlerdir. Bununla birlikte havuz suyunda nitrit, alüminyum, siyanürik asit alkalinite, demir veya bakır gibi farklı kimyasal çeşitleri de bulunur. Havuzlarda kimyasal standartları sağlamak için pH ve klor dengeleyiciler, iyon tutucu, sertlik giderici, çöktürücü, yosun önleyici veya parlatıcı gibi kimyasal çeşitleri kullanılır. 
Muğla havuz kimyasalları seçeneklerinde aradığınız her türlü kimyasal ürüne sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Avantajlı fiyat olanaklarını keşfederek havuzunuz için gereken tüm kimyasal çeşitlerini tek paket halinde de güvenle satın alabilirsiniz.

Havuz Kimyasallar Seti

Havuz kimyasal değerlerini gereken seviyelerde tutmak için belli kimyasal çeşitleri kullanmak gerekir. Tüm ihtiyaç duyulan kimyasalları bir arada sunan havuz kimyasal setleri avantajlı fiyatlarla maliyeti düşürür. En kaliteli markaların güvenilir kimyasal setlerine sitemizden ulaşabilir, havuz kimyasallarını tek bir paket halinde daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Havuz kimyasal setlerinde 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg veya 50kg gibi farklı ağırlık seçeneklerinde alternatifler bulunur. 
Fırsat paketleri daha uygun fiyata daha avantajlı seçenekleri tercih etme olanağı sunar. Havuz kimyasal setlerinde havuzun kimyasal değerlerini dengeleyecek kimyasal çeşitleri bir arada yer alır. 2’li, 4’lü ya da 5’li gibi farklı paket alternatifleri vardır. İşinizi kolaylaştırmak ve avantajlı fiyat olanaklarından yararlanmak için havuz kimyasal seti tercih edebilirsiniz.

Havuz pH Yükseltici

Sağlık Bakanlığının belirlediği standartlara göre açık-kapalı tüm havuzlar için pH değeri 7,20 – 7,60 aralığında olmalıdır. Düşük olan pH değerini dengelemek ve gereken standartlara getirmek için havuz pH yükseltici kullanılır. Çünkü düşük pH seviyesi asidik bir yapıya sahip olduğu için insan sağlığına zararlıdır. Cilt kaşıntısı ya da göz yanması gibi istenmeyen sorunlara yol açabilir. Ayrıca düşük pH seviyesi havuzda korozyona da neden olabilir. 
Sağlıklı ve hijyenin havuz keyfini sağlamak için ph dengesine dikkat etmek önemlidir. Muğla havuz malzemeleri arasında pH yükselticiler öne çıkan ürünlerdir. pH dengesini sağlamak havuz kalitesini yüksek tutmak demektir. Kaliteli markaların, avantajlı pH yükseltici ürünlerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca havuz için pH yükseltici seçerken 5 kg veya 10 kg gibi farklı ürün çeşitlerini de değerlendirebilirsiniz. Havuz alkalinitesini ve pH değerlerini korumak için uygun maliyetle kaliteli ürünleri tercih edebilirsiniz. Havuz pH yükseltici seçerken sitemizdeki kaliteli ürünlere güvenebilirsiniz.

Sıvı Klor

Havuz suyunu kirlerden ve mikroorganizmalardan arındıran sıvı klor, sodyum hipoklorit olarak tanımlanır. Havuz dezenfeksiyonu için en etkili kimyasalların başında gelir. Zararlı bakterileri ortadan kaldıran sıvı klor, suyun elektrolizi ile üretilmektedir. Etken maddesi hipoklorit olan sıvı klor seyreltilerek çamaşır suyu haline getirilebilir. Sıvı klor doğrudan havuza dökülerek de kullanılabilir. 
Havuzlardaki zararlı bakterileri temizlemek için en etkili yöntem sıvı klor kullanmaktır. Tuz klor jeneratörü kullanılarak da havuzlarınıza klor eklenebilir. Sıvı haldeki klor havuz temizliğinde en önemli kimyasal elementtir. Ayrıca bu ürün insan kaynaklı kozmetik, idrar, ter gibi kirlikleri de oksitler. Patojen mikroorganizmaları başarılı şekilde temizler. Hijyenik havuz kullanımı için sıvı klor kullanmak zorunludur. Sıvı klor tercih ederken yüksek kalitede avantajlı fiyat sunan ürünlere sitemizden ulaşabilirsiniz.

Havuz Ayak Dezenfektanları

Havuz suyunu sağlıksız hale getiren bakteriler ve diğer kirlilikler insanların ayaklarında taşınabilmektedir. Havuz ayak dezenfektanları, havuza girmeden önce ayakların temizlenmesini sağlayarak havuz suyunu sağlıksız ve istenmeyen kirlilikten korur. Ayakları steril hale getiren ayak dezenfektanlarını havuza girmek isteyen herkes kullanabilir. Havuzun hijyenik ve sağlıklı olması için kullanılabilecek ürünlerden biridir. Havuz ayak dezenfektanı çeşitlerini sitemizde kaliteli marka garantisiyle bulabilir, avantajlı fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz.

Havuz Kimyasalları Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz kimyasalları seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olmasıdır. Bu açıdan da havuz kullanımında sağlık ve hijyen koşullarını sağlamak için Sağlık Bakanlığı onaylı havuz kimyasalları tercih etmelisiniz. Ancak kimyasal kullanımında dikkatli olunması gerekir. Bu sebeple de kimyasalların içeriklerine önem verilmelidir. İnsan sağlığına uygun içeriklerde ürün seçimine özellikle dikkat edilmelidir. 
Gerekli tahliller yapılarak ürünler bu analiz sonuçlarına göre tercih edilmelidir. Farklı havuzların su analiz değerleri de farklı olmaktadır. Her havuza uygulanacak kimyasal çeşitleri ve değerleri değişir. Kaliteli ve sağlıklı kimyasal çeşitlerine sitemizden kolaylıkla ulaşabilir, güvenle tercihlerinizi yapabilirsiniz. Havuz hijyeni ve sağlığı için gerekli tüm kimyasal çeşitlerinde avantajlı fiyat olanaklarından yararlanma şansını yakalayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.