Yüzmeden Önce Neden Duş Yapmalısınız?

09-01-2020 13:34
Yüzmeden Önce Neden Duş Yapmalısınız?

Havuza Girmeden Duş Almak Gerekir mi?

Bir havuza girmeden önce duş almak, dünyanın birçok ülkesinde yüzmeden önce en az uygulanan alışkanlıklardan biridir.
Sonuçta, bir havuza atlamak üzeresiniz. Önce duş almanın anlamı nedir?
Yüzmeden önce duş almak herkesin geliştirmeye çalışması gereken bir alışkanlıktır. Sadece ortak nezaket ve havuz kimyası için değil, aynı zamanda herkes için güvenli olması ve daha az klor kullanılması gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla, ortak bir havuzda veya kendi havuzunuzda yüzmeye karar vermeden önce, vücudunuzun temiz olduğundan emin olmak ve kısa bir duş almak için birkaç dakikanızı ayırın. Bu şekilde, hem havuz hem de kendimiz için, zararlı kimyasallardan arındırılmış, temiz bir havuz kalmasına yardımcı olmakla üzerimize düşen  görevi yapmış oluruz.

Havuza girmeden önce duş almanızın birkaç nedeni vardır.

Ortak Nezaket

Kendimizi düşündüğümüz kadar başkalarını da düşünmek her zaman önemlidir. Başkasının havuzuna atlamadan önce duş almak, vücudunuzdan havuzlarını kirletebilecek her şeyi ortadan kaldıracaktır.
Birisi havuzunu kullanmanıza izin veriyorsa, yüzmeden önce olduğu gibi temiz kalmasını sağlamak içinde elinizden geleni yapmaya çalışmalısınız.
İçeri girmeden önce hızlı bir duş almak, havuz sahipleri ve diğer yüzücüler için yapabileceğiniz en iyi ve en düşünceli davranışlardan biridir.

Duş Alarak Vücudunuzdan Mikroorganizmaları Uzaklaştırın

Duştan yeni çıkmadığınız sürece, vücudunuzun üzerinde bir havuzu kirletecek maddeler olması ihtimali yüksektir. Bunlar arasında ter, sabun, parfüm, şampuan, deodorant, idrar ve hatta dışkı bulunur.
Vücudunuzda idrar ve dışkı olduğunu kabul etmek istemeseniz de, asla fark etmeyeceğiniz kadar küçük miktarlarda mevcut olabilirler. Ancak havuz suyuyla temas ettiklerinde suyu kirleteceklerdir.
Su ile basit bir duş alarak, bu maddeleri vücudunuzdan atabilir, böylece yüzmeye başladığınız havuz suyunu kirletmemiş olursunuz.Bu, havuzun çok daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.
dus-almadan-havuza-girmek

Duş Almadan Havuza Girmek İşletme Maliyetini Yükseltir mi?

Suya verdiğiniz mikroorganizmalar nedeniyle, havuzun temiz olabilmesi için normalden daha fazla çalışması gerekir. Bu da, daha fazla klor kullanılması, havuz pompalarının ve filtrelerinin daha uzun süre çalışması demektir.
 Havuzların neden temiz tutmak için neden klor kullandığını düşünün? Klor, sadece suyun ne kadar temiz göründüğünü değil, aynı zamanda ne kadar güvenli olduğunu da etkileyen potansiyel zararlı bakterileri ve diğer patojenleri öldürmek için kullanılır. Bu bakterilerle dolu su, içinde yüzmek için yeterince zaman harcarsanız hastalanmanıza neden olabilir.
Çoğu insan klor kokusunu havuzun temiz olduğunun bir işareti olarak ilişkilendirir. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Klor tarafından üretilen koku sadece oksitleyici kontaminasyonlarda bulunur. Bu nedenle, tamamen temiz olan bir havuzun kokusu çok azdır. Koku ne kadar güçlü olursa, klorun o kadar çok işi yapması gerekir ki havuz aslında daha kirli demektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.