Tuz Klor Jeneratörü Nedir? Faydaları Nelerdir?

24-11-2020 10:06
Tuz Klor Jeneratörü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tuz Klor Jeneratörü Faydaları

Sudaki klor üretimini sağlamak ve havuzda hijyenik ortam yaratmak amacıyla kullanılan tuz klor jeneratörü, sudaki tuzun elektroliz işlemini gerçekleştirerek ekolojik bir temizleme sağlar. Bu yeni nesil cihazlar sayesinde havuzlar çok daha sağlıklı bir konuma gelir.

Ailenizle ya da arkadaşlarınızla yüzme havuzuna gönül rahatlığıyla gidebilmeniz için hijyenik açıdan istenen şartların sağlanmış olması gerekir. Hem sağlıklı hem de keyif verici bir mekan olması gereken havuzlar tuz klor jeneratörü kullanımıyla çok daha kaliteli ve konforlu hale gelir. Klordan çok daha etkili olan ozon, bu benzersiz cihazlar yardımıyla havuza salınarak gerekli dezenfekte işlemleri kolaylıkla sağlanır.

Suda yer alan insan sağlığına zararlı olan maddeleri mükemmel bir dezenfektan olarak temizleyen bu cihaz, fazla miktarda kullanılan kimyasal klorun olumsuz etkilerinden de sizi korur. En doğal yöntemlerle ekolojik olarak ortaya çıkarılan klor pek çok açıdan fayda sağlar.

Tuz Klor Jeneratörü Çalışma Prensibi Nasıldır?

Tuz klor jeneratörü olarak bilinen bu cihazlar, elektroliz işlemi ile suda klor üretimini gerçekleştirir ve sağlıklı bir havuz deneyimi sunar. Bu cihazların çalışma prensibi ise oldukça basittir. Hücre içerisinde titanyum plakalar bulunur. Bu plakalara belirli bir miktarda elektrik akımı gönderilir. Böylece hücre içerisinden geçen tuzlu su elektroliz edilir ve klor gazı oluşumu sağlanır.

Klor gazı ve su bir araya gelerek mevcut bakterileri öldürür, suda maksimum seviyede dezenfeksiyon sağlanır. Kaliteli ve güvenilir olan bu cihazın montajı da oldukça rahattır. Hayatınızı kolaylaştırır ve pek çok açıdan size avantaj sağlar. Tuzda yer alan ozonun desteğiyle etkili ve hızlı bir şekilde sudan bakteriler temizlenir ve dezenfeksiyon işlemi kusursuz şekilde yapılır.

Tuz Klor Jeneratörü Kullanımının Sağladığı Avantajları Nelerdir?

Tuz klor jeneratörü yüzme havuzlarında düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu sayede sürekli olarak dezenfeksiyon sağlanır ve sağlıklı bir yüzme aktivitesi gerçekleştirilir. Bu tür hijyenik havuzlarda göz yanması olmaz. Ayrıca doğal olarak klor oluşumu gerçekleştiği için klora bağlı alerjik reaksiyonlar söz konusu olmaz. Düzenli olarak hijyen sağlandığı için denetim, bakım, malzeme gibi konularda maliyet minimum seviyeye düşürülür.

Sistem otomatik olarak çalışır ve klora bağlı bakteri oluşumu yaşanmaz. Maliyetleri oldukça düşüren cihaz kısa sürede kendini amorti eder. Doğrudan kullanılan klorun zararlı etkilerinden sizi kurtaran tuz klor jeneratörü; kulak, burun ve boğaz gibi bölgelerde de enfeksiyon oluşumunun önüne geçer. Havuzdaki suyun pH değerini de ideal seviyede tutar ve ekonomik bir dezenfeksiyon yöntemi olarak sizlere sunulur.

Dünya genelinde sudaki hijyenin sağlanması konusunda ilk tercih olan bu cihaz, insan sağlığına zarar veren kimyasallardan sizi kurtararak en doğal yöntemlerle istenen hijyenin sağlanmasına yardımcı olur. Siz de bu eşsiz jeneratöre sahip olabilir ve ekolojik klor oluşumuyla kaliteli ve sağlıklı bir havuz sisteminin oluşumuna destek olabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.