Havuzda Güvenliğinizi Sağlamak İçin Almanız Gereken Önlemler

20-06-2023 15:28
Havuzda Güvenliğinizi Sağlamak İçin Almanız Gereken Önlemler
Bir havuz sahibi olmak her ne kadar eğlenceyi çağrıştırsa da ilgilenilmesi ve alınması gereken önlemleri de vardır. İlgilenilmesi gereken nokta yalnızca suyun kimyası değil, aynı zamanda havuz içerisinde ve dışarısında sağlanması gereken güvenliktir. Eğer güvenli bir ortam yoksa eğlence alanının dışına çıkarak potansiyel bir tehlike haline gelir. Bu durumu engellemek adına gerekli ekipmanlar kullanılır, kişiler bilinçli davranır ve havuz güvenliği sağlanmış olur. 

Havuz Çevresi Güvenliği

Havuz çevresinde; yetişkinler, çocuklar ve hayvanlar için tehlike yaratabilecek durumların yaşanmaması için pek çok güvenlik sistemi vardır. Bu sistemler hem halka açık hem de özel havuzlarda kullanılır. Genel olarak tüm havuz modelleri ile uyumludur. Otomatik ve manuel olarak farklılık gösterir. Güvenli havuz çevresi oluşturarak tehlikelerin önüne geçmek için güvenlik bariyeri, güvenlik alarmı veya havuz örtüsü gibi ekipmanlar kullanılır. Ekipmanlar özellikle ebeveynlerinden habersiz havuza giren çocukları güvende tutar ve engeller. Havuzun boyutuna, yapılacak etkinliğe ya da spora göre havuz güvenliğini sağlayacak farklı ekipman seçenekleri de bulunabilir. Bu konuda destek almak için uzmanlarımızı her zaman arayabilirsiniz.

Su Güvenliği ve Kurtarma Ekipmanları

Yaz aylarında eğlenmek, serinlemek, dinlenmek için özellikle havuzlar yoğun talep görür. Su güvenliği bu noktada önemli bir noktada kendisini gösterir. Çünkü kişiler hijyen kurallarına uymaz ve ayrıca sular düzenli şekilde dezenfekte edilmezse çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Güvenlik açısından suya ait test sonuçları, sıcaklığı, pH değerleri gibi etkenler açık bir şekilde panoda ilan edilir. Değerler günlük olarak kontrol edilir ve belirli dönemlerde sular değiştirilerek genel temizlik yapılır. 
Çocuk yüzme havuzları, yetişkin havuzlarına kıyasla daha sık aralıklarla temizlenir. Yüzme havuzunda güvenliğin sağlanması için çeşitli havuz güvenlik ekipmanları vardır. Havuz bariyerleri, havuz merdivenleri, havuz örtüsü gibi ekipmanlar örnek verilir. Havuzlarda güvenliği sağlamanın bir başka yolu da kurtarma ekipmanları seçenekleridir. En çok bilinenlerden bir tanesi cankurtaran simididir. Kaliteli ve dayanıklı maddelerden üretilen simitlerde bantlar ve halatlar bulunur. Ayrıca farklı boyları da mevcuttur.

Havuzda Güvenli Yüzme ve Davranış Kuralları

Havuz güvenliği için uyulması gereken havuzda yüzme kuralları vardır. Ders alınarak aile bireylerinin yüzme becerilerinin eksiksiz olduğundan emin olunur. Ders alındığında çocukları kendi haline bırakmak doğru olmayacaktır çünkü büyük çocukların dahi yalnız yüzmemesi gerekir. Havuza girip çıkarken çocuklar izlenmelidir. Tehlikeli hareketlerden kaçınılması ve belirlenmiş olan havuz kurallarına harfiyen uyulması gerekir. Havuzu kullanan herkesin kurallardan haberdar olduğundan emin olunur ve zaman zaman hatırlatmalar yapılır.

Çocuk Güvenliği ve Denetim

Çocuk güvenliği havuz açısından önemli bir noktadır. Mümkün olduğunca havuzların bulunduğu alan ve çocukların oyun oynadığı alanların birbirinden ayrı olması gerekir. Eğer ki böyle bir durum mümkün değilse havuz ve oyun alanı kolaylıkla görünecek şekilde düzenlenir. Havuzun içerisinde çocukların dikkatini çekecek oyuncak ya da farklı cisimler olmamalıdır. Çocuklar oyun oynama isteği ile hareket ettikleri için tehlikenin farkında olmaz. Çocuklar için havuz güvenliği sağlanırken her detay dikkatle denetlenir ve gerekli tedbirler alınır. 

Acil Durum Hazırlığı ve İlk Yardım Bilgisi

Havuzda oluşabilecek tehlikelere karşı önceden acil durum hazırlığı yapmak önemlidir. Hiç kimse havuzunda yaşanabilecek en kötü senaryoyu düşünmediğinden hazırlık yapma ve ilk yardım bilgisini edinmenin gerekmediğini düşünmek kolaydır. Fakat herhangi bir kaza durumunda bunları öğrenmeye vakit yoktur. Kişilerin ve aile üyelerinin gerekli bilgileri edinmesi tavsiye edilir. Her kaza havuzun içerisinde olacak diye de bir kural yoktur. Örneğin, çocukların ayağı kayabilir ve düşebilirler. Oluşabilecek çarpma ve sıyrıklara karşı dezenfektan, yara bandı gibi tıbbi acil durum ekipmanlarının yer aldığı bir ilk yardım kiti bulunur. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.