Havuz Suyu Parlatıcısı Nasıl Kullanılır?

21-07-2023 15:47
Havuz Suyu Parlatıcısı Nasıl Kullanılır?

Havuz Suyu Parlatıcısı Nedir?

Havuz suyu parlatıcısı filtrede tutulamayan mikro partikülleri topaklayarak tutulmasını sağlayan ve havuz suyunu berraklaştıran bir üründür. Düzenli kullanımda, yoğun yüzücüsü olan ve konum olarak kirlenmeye müsait havuzlarda görülen bulanıklığın oluşmasını engeller. Dezenfeksiyona yardımcı özelliği olan bir üründür.

Havuz Suyu Parlatıcısının Rolü

Çevresel veya farklı etkenler sebebi ile mat görünüme sahip havuzların kolay yoldan çözümü için sıvı havuz suyu parlatıcı, havuzunuzun sağlığını ve güvenliğini korumaya yararlı olabilecek başka bir havuz özel ürünü türüdür. Bu tür parlatıcı kimyasallar, havuz suyunuza pürüzsüz ve berrak bir görünüm kazandırmaya yardımcı olan ürünlerdir. Havuz suyunuzdaki minerallerle reaksiyona girerek suyun yüzeyinde ince, şeffaf bir film oluşturarak çalışır, bu da ışığı yansıtmaya ve havuzunuza ışıltılı, kristal berraklığında bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.

Havuz Suyu Parlatıcısı Kullanmanın Avantajları

  • Hem kum filtrelerinin hem de filtre kartuşlarının filtrasyonunu iyileştirir
  • Filtrenin tıkanmasını önler
  • Klor ve yosun önleyici ürünlerin kullanımını azaltır
  • Etkisini sadece birkaç saat sonra görebilirsiniz
  • Yüzücüler üzerinde zararlı etkisi yoktur
  • Havuz suyu parlatıcısı, en küçük kir parçacıklarının birbirine yapışmasını sağlamak için elektrostatik çekim kullanır.
  • Bu kir parçacıkları daha sonra filtre tarafından filtrelenebilir bir tortu oluşturur.
Toprak, toz, asit yağmuru, yosun sporları ve diğer organik maddeler bunlara örnek olarak verilebilir.

Havuz Suyu Parlatıcısı Çeşitleri

Havuz kimyasalları kategorisinde, her ne kadar aynı özelliklere sahip olsa da karakteristik olarak havuz suyu parlatıcıları ikiye ayrılır.
  • Sıvı Havuz Suyu Parlatıcıları

Sıvı Havuz Suyu Parlatıcıları

Sıvı halde bulunduğu için uygulama sonrası hızlıca etkisini gösterir. Uygulama esnasında, kullanım miktarını ayarlamak biraz zahmetlidir. Sudaki organik kirlilik derecesine göre; 100 m³ havuz suyuna 30-200 ml/gün kullanılmalıdır. 100 m³ havuz suyuna 1000 ml/hafta kullanılmalıdır.

Tablet Havuz Suyu Parlatıcıları

Tablet Havuz Suyu Parlatıcısı, havuz suyu filtreye ulaşmadan önce, sudaki küçük parçacıkları toplayıp, parçacıkların filtrede tutunabilmesini sağlayan özel üretilmiş bir üründür.
Kartuş formundadır.
Havuz suyunda normal şartlarda filtre edilemeyen bulanıklığa neden olan kir ve birikintilerin birbirine bağlanarak topaklaşmalarını böylece oluşan topakların filtrede tutulmasını sağlar.
Topaklaşan parçacıklar filtrasyon sisteminden kolayca atılır.
Berraklaşmayı sağlar.
İçeriği ve formülü gereği, havuz suyunda geç çözünür. Suda yavaş çözünmesi sayesinde havuz suyunda uzun süre etkili topaklayıcı dır.
Kartuş şeklinde olduğu için kullanımı kolay ve pratiktir.

Havuz Suyu Parlatıcısı Kullanma Adımları

Havuz suyu farklı sebeplerden dolayı matlaşır ve bulanık bir görüntüye sahip olabilir. Bu tür durumlarda havuz ekipmanları arasında bulunan, havuz suyu test kitleri ile havuz suyu kimyasal değerleri test edilir ve normal değerlere sahipse ve hala parlak değilse havuz suyu parlatıcısı kullanmak gerekir. 

Havuz Suyu Parlatıcısı Dozajı Nasıl Belirlenir?

Uygulanması gereken havuz suyu parlatıcı miktarı, hem havuz içerisindeki ve hem de varsa denge deposu da dahil toplam su miktarı belirlendikten sonra hesaplama yapılarak uygulanması gerekir. Örnek vermek gerekirse;
100 m3 havuz suyu için haftada bir defa 1.000 gr havuz parlatıcı kullanılır.
Ürün uygulandıktan bir gün sonra filtrelerin kontrol edilmesi, gerektiğinde ters yıkama yapılması önerilir.

Havuz Suyu Parlatıcısının Uygulanması

Havuzu suyu parlatıcıları 2 farklı formda oldukları için haliyle kullanım farklılıkları bulunmaktadır.
Sıvı haldeki havuz suyu parlatıcısını, hesaplama yapılarak gerektiği kadar havuz suyu üzerine serpiştirerek veya varsa denge tankı deposuna da dökülerek, pompa aracılığı ile homojen bir karışım sağlanması beklenir.
Tablet formundaki havuz suyu parlatıcıları ise havuz pompası sepetine veya havuz malzemeleri arasında önemli bir yeri olan skimmer sepetine konularak zamanla yavaş yavaş çözünerek etkisini göstermesi beklenir.

Havuz Suyu Parlatıcısının Kullanım Sıklığı ve Zamanlaması

Her üründe olduğu gibi, havuz suyu parlatıcı larını da sürekli ve gerekenden daha fazlasını veya az miktarda kullanmak hem ekonomik açıdan, hem de havuz ve insan sağlığı açısından geriye dönülemez sorunlar çıkarabilecek olduğu için yüksek önem taşır.
Bu sebeple uygulama sıklığı haftada maksimum 2 defa ve sıvı havuz suyu parlatıcı olarak kullanılan bir ürün tercih edilecekse, kullanıcıların havuzu kullanmayacakları bir saate yapılması gerekir. Tablet formundaki havuz suyu parlatıcıları için bu durum söz konusu değildir. İstenilen herhangi bir saatte uygulaması yapılabilinir.

Havuz Suyu Parlatıcısı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulama yapmadan önce mutlaka koruyucu eldiven ve gözlük kullanmak gerekir. Çocukların erişemeyeceği şekilde muhafaza edilmelidir.
Yalnızca orijinal ambalajında, serin yerde muhafaza ediniz.
Diğer kimyasallarla karıştırmayınız.

Havuz Suyu Parlatıcısının İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Olası yaşanabilecek hatalar sonucunda temas ettiği cildi ve gözleri tahriş eder. Gözle temas halinde bol su ile yıkamanız ve en yakın sağlık merkezine başvurmanız gerekir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.