Havuz Suyu Isıtma Sistemleri

15-03-2022 15:37
Havuz Suyu Isıtma Sistemleri
Hem kapalı hem de açık havuzlarda bulunan suyun istenen ısıda olması için kullanılan ısıtma sistemleri, su ısısının kontrolünü sağlama konusunda size büyük kolaylık sağlar. Böylece havuz suyunun ısısı ideal seviyede tutularak konforlu bir yüzme deneyimi sunulur. 
Bu tür havuz ısıtma sistemlerinde kullanılan mekanizmaların ihtiyacı olan gücü elde edebilmesi için üç farklı kaynaktan yararlanılır. Bunlar ise şu şekildedir:
Güneş kollektörü kullanımıyla ısıtma 
Isı Pompaları ile ısıtma
Elektrikli ısıtıcılar ile ısıtma
Bunların her üçü de yaygın olarak kullanılan kaynaklar olsa da güneş kollektörü sisteminden yararlanmak çok daha tasarruflu olur. Ayrıca maliyet konusunda da avantaj sağlar. 

Havuz Isıtma Sistemlerinin Sağladığı Avantajlar

Havuz ısıtma sistemleri pek çok açıdan kullanıcılarına avantaj sağlar. Bu tür kapalı ve açık havuzların suyu 25°C ile 27°C aralığında olmalıdır. Bu ısının devamlılığının sağlanması da oldukça önemlidir. Özellikle havuz suyuna eklenen çeşitli kimyasalların etkin hale gelebilmesi ve verimlilik gösterebilmesi için su sıcaklığının belirli seviyelerde olması gerekir. 
Ayrıca kapalı ve açık havuzların su ısısı da birbirinden farklılık gösterir. Özellikle havuzların büyüklüğüne bağlı olarak ısıtılacak su miktarı değiştiği için uygun özelliklere ve kapasitelere sahip ısıtma sistemlerinden yararlanmak gerekir. Doğru adımları atarak tercih ettiğiniz ısıtma sistemleri, havuzun çok daha kullanışlı ve konforlu olmasına katkıda bulunur. Siz de havuzunuz için en ideal ısıtma sistemlerine sahip olarak konforlu ve kullanışlı bir alan yaratabilir, havuzun keyfini on iki ay kesintisiz olarak yaşıyabilirsiniz.  

Havuz Isıtma Sistemi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz ısıtma sistemlerinin sahip olduğu özellikler birbirinden farklıdır ve ihtiyaçlarınıza uygun olan seçeneğe yönelmeniz önemlidir. Havuzlardaki ısıtma sistemleri seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir;
Havuzun hacmine göre ideal olsan ısıtma sistemine yönelmeniz gerekir. 
Havuzun hangi mevsimlerde kullanılacağına bağlı olarak uygun özelliklerde sistemleri tercih etmelisiniz. 
Tasarruflu kullanmak adına hem ekonomik hem de hızlı ısıtma özelliği olan sistemleri seçmenizde fayda vardır. 
Kısa sürede yüksek verim almak için alt yapı tesisatı ve havuz örtüsü anlamında ısı yalıtımının yapılmış olmasına özen göstermelisiniz. 
Bu tür havuz ısıtma sistemlerinin doğru yere doğru yöntemlerle montajı yapılmalıdır. Özellikle düz ve nemsiz alanlar ısıtma sistemleri için ideal olur. 
Havuz türüne bağlı olarak uygun bir ısıtma sistemi tercih etmelisiniz. Kaplıca ya da jakuzi özelliği bulunan bir havuz ile olimpik havuzda kullanılan ısıtma sistemleri birbirinden oldukça farklı olur. 

Havuz Isıtma Sistemi Çalışma Prensibi Nasıldır?

Havuz ısıtma sistemlerinden bazıları güneş kollektörü kullanılarak çalıştırılırken bazıları elektrik enerjisi  kullanımı sonucu aktif hale getirilir. Bununla birlikte her iki kaynakla çalışan ısıtma sistemlerinin çalışma prensibi benzerdir. Sadece kullandıkları ekipmanlar birbirlerinden farklı olur. 
1. Sırada tamamen doğal yollarla en ekonomik yöntem olan Güneş enerjisi ile ısıtma
Güneş kollektörü ile çalışan sistemlerde su devirdaim hattında eşanjör bulunur. Tercihe göre ayrıca eşanjör sistemi çıkışına koyulabilen mini sirkülasyon pompası veya mevcut havuz sirkülasyon pompası aracılığı  ile, sıcak eşanjör plakalarına temas eden havuz suyu bu sayede ısıtılır. Sirkülasyon pompasının yardımıyla havuza aktarılan su, havuzun genel ısısını istenen seviyeye getirir.
2. Sırada Elektrik enerjisiyle çalışan İnverter yeni nesil Isı Pompaları  ile ısıtma 
Isı pompası ile elektrik enerjisi kullanarak çalıştırılan sistemlerde havuzu ısıtmak için gerekli enerjinin yaklaşık olarak %80’ini havadaki mevcut ısı rezervinden karşılar ve gerekli ısı enerjisinin sadece %20’si için elektrik harcar.
İşletme maliyeti; doğalgaza kıyasla %50, mazot, fuel-oil ve LPG ye kıyasla %75, elektrik rezistansına kıyasla % 80 daha düşüktür. Isıtma ve soğutma amaçlı kullanılabilir. Fizik havuzları için alternatifsiz çözümdür.
Cihaz içerisindeki hava-su enerji geçişini sağlayan eşanjör titanyum dan üretilmiştir. Ayrıca deniz suyu kullanan havuzlarda da rahatlıkla tesis edilebilir.
Kolay kullanım açısından, cihaz üzerinde suyun sıcaklığını da gösteren ve aynı zamanda Isıtma ve soğutma çalıştırma modlarını seçebildiğimiz elektronik- sayısal bir kontrol paneli bulunur. 
En önemli özelliklerinden bir diğeri de mevcut havuz tesisatlarında hiç bir alt yapı problemi yaratmadan rahatlıkla montaj yapılabilmesidir. 
3. Sırada Elektrik enerjisiyle çalışan Rezistans ile ısıtma
Rezistanslı ısıtma sistemlerinde ise; paslanmaz çelik gövdeli bir boru içerisine yerleştirilen rezistans aracılığı ile havuz suyu ısıtılır. Havuz suyunun ve rezistansın ısı kontrolünü sağlayabilmek adına elektronik dijital termostat kullanılmıştır ve içerisinden geçen suyun anlık olarak ısı ölçümü ve kontrolünü sağlamaktadır. Aynı zamanda havuz devirdaim sisteminin çalışmadığı zamanlarda, su akış şalteri sayesinde sistem kendini korumaya alır ve çalışmaz.
Bu sistem de aynı Isı pompalarındaki gibi mevcut havuz tesisatlarında hiç bir alt yapı problemi yaratmadan rahatlıkla montaj yapılabilir.
Rezistans kullanılarak yapılan havuz ısıtma sistemleri ilk yatırım maliyeti düşük olsa da ileriye dönük yüksek enerji tüketimi sebebi ile çok tercih edilen bir sistem değildir.
Bu tür havuz ısıtma sistemlerine ihtiyaç duyduğunuzda mutlaka profesyonel bir taahhüt firması ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. 
Havuz kapasitesine  göre en uygun havuz ısıtma modellerini, sektördeki dev markaların garantisiyle, sitemizden inceleyebilir ve indirimli fiyatlarla sipariş edebilirsiniz. 
Konu ile ilgili aklınıza takılan ve her türlü sorularınızı cevaplamak için uzman müşteri temsilcilerimiz ile sizlere bir telefon kadar yakınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.