Havuz Suyu Bulanıklığı ve Çözümleri Nelerdir?

06-01-2020 12:56
Havuz Suyu Bulanıklığı ve Çözümleri Nelerdir?

Havuzun Suyunun Mat Görünmesinin Sebepleri ve Çözümleri Nelerdir?

Havuz sahipleri için en sinir bozucu  şey mat bir havuz görüntüsüdür.

Ne yazık ki, havuzunuzun suyu çeşitli nedenlerle bulanıklaşabilir. Sorunu çözmeden önce, havuz suyunuzun neden bulanıklaştığını anlamanız gerekir. Mat  görünümlü, havuz suyu rengi çözümünü kullanmanın tek yolu budur.

Aşağıdaki sorunlardan herhangi biri ve bazen birden fazla sorun bulutlu-mat görünümlü suya neden olabilir.


Düşük Klor Seviyeleri sebebi ile havuz Mat Görünür

İlk olarak Havuz Suyunu standart bir test kiti ile test edin. Düşük klor seviyeleri, mikroorganizma popülasyonlarının tırmanmasına izin verebilir, bu da sadece havuz suyunu bulutlu hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda tehlikeli hale getirir. Seviyeleri istenen aralıkta yükseltmek için üretici tarafından belirtildiği gibi klor ekleyin.

Ayrıca, bazı organik maddeler klor ile bağlanabildiğinden ve suyun dezenfekte edilmesini önleyebildiğinden, kullanılamayan klorun bir kısmını serbest bırakmak için bir havuz klor şoklaması yapabilirsiniz.


PH seviyesi ile ilgili sorunları varsa Havuz Suyu Mat Görünür

Çoğu havuz suyu, suya karışan ve suya yapışan küçük katılar içerir. Bununla birlikte, suyunuzun pH değeri çok yükselirse, katılar çözeltiden çökelmeye başlar. Bu, katıların havuzda birikmeye başlayacağı anlamına gelir.

Bunu değiştirmenin en iyi yolu, havuzunuzun pH değerini düşürmek için toz ph düşürücü eklemektir. Bu, uygun filtrasyon ile birlikte,  genellikle sorunu hafifletir. Havuzunuzun pH'sını 7.2 ila 7.8 arasında tutmaya çalışın ve    doğru test sonuçları aldığınızdan emin olmak için test kiti reaktiflerinizi (hap, sıvı solüsyon, test çubukları v.s) düzenli olarak değiştirin.


Su Filtrasyon Hızının Kötü Olması

Rüzgar, yağmur, ağaçlar ve yüzücüler gibi şeyler yüzme havuzunuza sürekli olarak döküntü ekler. Filtreleriniz bu malzemelerin çoğunu ayıklamaya çalışır, ancak filtrasyon sisteminin herhangi bir kısmındaki sorunlar bunun düzgün bir şekilde gerçekleşmesini engelleyebilir. Sonuç bulanık ve mat görünümlü, döküntü dolu bir havuz suyudur.

Ne yazık ki, filtrenizi ters  yıkama yapmak  veya kartuşu sisteminize uygun şekilde değiştirmek, bu sorunları kendi başınıza çözmenin tek yoludur. Kötü filtrasyon kronik bir problem haline gelirse, tek seçeneğiniz filtrasyon sistemini değiştirmek veya yükseltmektir.


Havuz suyu içerisinde Ultra İnce Parçacıklar Bulunması

Yüksek kaliteli bir havuz filtresi, sudaki küçük parçacıkların çoğunu toplar ve temizler, ancak bazı parçacıklar filtre ortamı tarafından yakalanamayacak kadar küçüktür  ve havuzunuzda dolaşmaya devam ederler. Bu parçacıklar yoğun miktarda olursa, havuz suyunuzu bulanık  hale getirebilirler.

Bu sorunu çözmenin en iyi yolu bir havuz suyu parlatıcı - topaklayıcı kullanmaktır . Havuz suyu topaklayıcı, bu küçük parçacıklar üzerine yapışarak büyümesini sağlayacak ve sonuç olarak da filtrenizde hapis olur. Ters yıkama sonucunda da filtreden uzaklaştırılmış olur. Havuz suyu çöktürücü de benzer bir iş yapar,  kirleticiler üzerine   yapışır  ve daha sonra filtreye yüzmek yerine, havuz floku kirleticilere bağlanır ve havuzun dibine çöktürür. En son olarak da , çöktürülen maddeyi çıkarmak için havuz süpürge işlemi ile temizlemeniz gerekir.


Havuz Pompalarının Sağlıklı Çalışmaması

Filtreniz ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, havuz pompaları ile uygun sirkülasyon olmadan suyu temiz tutmanız imkansızdır. Sirkülasyon, her türlü pislikleri ayıklamak için filtreye getiren sistemdir. Doğru sirkülasyon ayrıca havuzunuzun kirlenmemesini ve havuzun kimyasının aynı kalmasını sağlar.

Yeterli su hareketi sağlamak için su sirkülasyon sisteminizin tüm parçalarını kontrol etmeniz gerekir. Havuz pompa Filtresinin temiz olduğundan, havuzun giriş ve çıkışlarına ait vanaların kapalı olmadığından emin olun. Havuz Basma nozulları (jetler) ve girişlerin   dairesel bir su deseni oluşturacak şekilde hedeflendiğinden emin olun ve havuzun tüm yüzey ve derinliklerinin sirkülasyon yapıldığına emin olun.

Havuz Kum Filtresi içerisinde Bulunan media seviyesi

Kum filtreleri dezenfeksiyon işlemi sıralamasında ilk üçe giren önemli bir ekipmandır. Kum filtrelerinin dış görüşünün sağlam olması sizi yanıltmasın, burada önemli olan nokta dış görünüşünden ziyade, içerisinde bulunan ve dezenfeksiyonda çok önemli bir rol oynayan, medianın (Kuvars kum, zeolit taşları, cam kumu v.b) olması gereken seviyeye kadar dolu olmasıdır. Eksik olması halinde, kapasitesinden daha az tortu ve atıkları yakalayacaktır ve bu sebeple de dezenfeksiyon süresi uzayacaktır. Bu durum, fazla su kaybına, fazla kimyasal kullanımına ve en önemlisi de bir daha geri gelmeyecek olan kıymetli zamanımızın kaybına ve dolaylı olarak da bütçenize ek masraf olarak yansıyacaktır.

Havuz Tabanında Aşırı Tortu

Filtrasyon sistemi suya düşen tüm kalıntıları kaldıramaz. Bazıları dibe düşer ve tortu haline gelir. Tortuları, havuzu temizleyerek çıkarmazsanız, havuzunuzun dibine sonsuza kadar oturacaktır.

Kapsamlı ve düzenli temizlik, tortu kütlesini temizlemenin tek yoludur. Otomatik havuz robotları , genel tortu seviyesini tamamiyle ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir, ancak yine de sorunları önlemek için havuzunuzu haftada bir kez süpürge yapmanız  gerekir.


Havuz Şoklama Sonrası Bulanıklık

Havuz Suyunuzu haftalık olarak şoklamak havuz bakımın önemli bir parçasıdır, ancak şoklamadan hemen sonra suyun bulanıklaşmasına neden olabilir. Bu özellikle düşük fiyatlı, ekonomik şok ürünleri için geçerlidir, ancak premium ürünlerle de ortaya çıkabilir.

Çoğu durumda, su birkaç saat içinde temizleneceğinden, şok kaynaklı bulutluluk endişe kaynağı değildir. Sadece Filtrasyon işlemini kesinlikle durdurmayın ve su netleşene kadar insanları havuzdan uzak tutun.


Yosun Oluşmuş Havuz Suyunda Şoklama Sonrası Bulanıklık

Havuz suyu şoklama işlemi sonrasında, su bulanıklaşması genellikle yosunların ölümüne kadar devam eder. Bu sorunu, sorun giderilinceye kadar havuz filtresini çalışır durumda tutarak, havuz şoklaması sonrası bulanıklık yöntemlerindeki  benzer  adımları takip edin. 


bulanik-havuz-suyu-sorunlari-ve-cozumleri

Güvenlik Konuları

Birçok insan, bulanık havuz suyunun sadece estetik bir sorun olduğu kanısındadır. Hiçbir şey gerçeğin ötesinde olamaz - düzgün bir şekilde arıtılmış havuz suyu berraktır. Gerçekte, bulanık su, bakım rejiminizin en az bir bölümünün kusurlu olduğunu gösterir ve havuzunuzun suyunun neden bulutlu olduğunu belirlemeli ve düzeltmek için uygun adımları atmalısınız.

Bulutlu suyun yüzücüleri çeşitli patojenlere maruz bırakabileceğini her zaman aklınızda bulundurun, bu nedenle sorunu düzeltene kadar havuzda yüzmeyi  yasaklamanız gerekir.


Havuz Bakımı Uzman Kişiler Tarafından Yapılmalıdır.

Havuz bakımı her zaman çok fazla önem vermeniz gereken bir çalışmadır. Havuzcumarket.com'da, havuz bakımı sorularınızı yanıtlamak ve havuzunuzu en üst seviyede ve zevk almaya hazır tutmak, önerilerde bulunmak için profesyonel olarak eğitilmiş personelimiz bulunmaktadır. Ayrıca, tüm havuz bakım ihtiyaçlarınızı karşılamak için çeşitli havuz ürünlerine ve aksesuarlarına sahibiz. Sizin, ailenizin ve arkadaşlarınızın sıcak yaz aylarında keyfini çıkarabileceğiniz güvenli ve temiz bir havuza sahip olmanızı istiyoruz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.