Havuz Skimmer (Havuz Sepeti) Nedir?

10-03-2023 14:44
Havuz Skimmer (Havuz Sepeti) Nedir?

Skimmer, taşmalı özelliği bulunmayan havuz sistemlerinde, su döngüsünü düzenli bir şekilde devam etmesini sağlayan bir çeşit havuz sistemi olarak bilinir. Taşmalı havuz modellerinde pompa, hem denge deposundan hem de dip emişten su çeker. Skimmer havuz sistemlerinde ise pompa hem dip emiş hem havuz yüzeyinden hem de skimmerden su çeker.

Havuz skimmer sistemi, genel olarak bir başka havuz yüzeyi temizleme yöntemi şeklinde bilinen taşmalı havuz sistemi ile kıyaslanır. Taşmalı havuz sisteminde denge tankı gerekir. Denge tankı yapımının uygun olmadığı durumlarda ise skimmer sistemleri kullanılır. Havuzda yüzey temizliğinin etkili ve verimli biçimde sağlanması için tercih edilen skimmer sistemlerinin pek çok farklı avantajı bulunur.

Havuz skimmer sepeti modelleri, farklı çeşitlerde dizayn edilir. Bu seçeneklerin boyutları ise değişim gösterir. Aynı zamanda seçilen modele göre farklılıklar mevcuttur. Ancak modelin ne olduğu fark etmeksizin bütün havuz skimmer çeşitlerinin bazı parçaları vardır. Bu parçalar, havuz yüzeyini temizlemek ile görevlidir. Aynı zamanda eklentilerin tasarlandığı biçimde de çalışmasını sağlar. Her havuz skimmer modelinde genel olarak altı adet temel parça bulunur.

Havuz Skimmer Ne İşe Yarar? 

Skimmer havuz sistemi; havuzun kurulumu, amacı ve yapısı dahilinde uygun biçimde kurulmalıdır. Havuz ekipmanları içerisinde yer alan skimmer sistemi, havuzun içindeki yabancı maddeleri filtre ve skimmer sepetine doldurur. Bu sistem, genel olarak kullanımı az havuzlarda tercih edilir. Aynı zamanda havuz skimmer modellerinin bakımı, onarımı ve kullanımı son derece kolaydır. Bu sistemde denge tankına ihtiyaç duyulmaz. Hatta bu sistemler, dip emişlidir.

Söz konusu sistem, havuzların duvarına monte edilir. Duvardan da su seviyesine uygun şekilde çalışır. Skimmer sistem, havuzdaki suyu havuz filtresine iletir. Burada suyun temizlenip havuza tekrardan iletilmesi sağlanır. Bu sayede de havuzda su sirkülasyonu sağlanır. Havuz sepeti, emilen suyu direkt olarak emiş kanalına gönderir. Bu süreçte ilaveten denge depolamaya ya da denge tankına gerek olmaz. 

Havuz Skimmer Çeşitleri Nelerdir?

Farklı boyut, yapı ve kurulum detaylarına sahip olan pek çok havuz çeşidi vardır. Havuz skimmer sistemleri de kendi aralarında farklı çeşide sahiptir. Bütün havuz skimmer türlerinin işleyişi hemen hemen aynıdır. Havuz yüzeyinde mevcut olan kalıntı ve artıkları içine çekip büyük atıkların filtreye geçip tıkamasını önler. Havuz skimmer sistemlerinin toplamda 3 farklı türü bulunur. Bunlar standart, geniş ağızlı ve mini şekilde sıralanabilir. 

Ancak havuzun boyutuna, kurulumuna ve yapısına göre de farklı skimmer türleri mevcuttur. Standart havuz skimmerleri, standart özelliklere sahiptir. Geniş ağızlı seçeneklerde daha fazla atık sisteme atılır. Kapalı ya da prefabrik havuzlar için ise mini skimmer sistemler tercih edilebilir. Havuz skimmer fiyatları da bu doğrultuda şekil alır. Havuz skimmer fiyatları ve daha fazlasıyla ilgili olarak web sitemizi inceleyebilirsiniz.

Havuz Skimmer Montajı Nasıl Yapılır? 

Skimmer sistemi, havuz duvarına monte edilerek kullanılır. Ancak konumlandırma sırasında rüzgarın yönünün dikkate alınması gerekir. Bununla beraber skimmer sayısı ile modelinin haricinde havuzun büyüklüğü, yapısı ve tesisatın durumunun da göz önüne alınması gereklidir. Havuz için gerek görülen sayıda ve doğru çeşitte skimmer alınması, son derece önemlidir. 

Skimmer sisteminin kullanılacağı havuzun su yükselişi dikkate alınarak göz skimmer kodu ayarlanmalıdır. Skimmer kodu ayarlaması yapılırken ise havuzdaki su seviyesinin sikimmerin orta seviyesini geçmemesine dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem konforlu hem de sorunsuz bir deneyim elde edilebilir. Aynı zamanda sistemlerin temizliğinin ve bakımının da düzenli olarak yapılması uzun ömürlü ve sorunsuz kullanım için önemlidir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.