Havuz Robotu Nedir, Ne İşe Yarar?

04-03-2021 15:09
Havuz Robotu Nedir, Ne İşe Yarar?

Havuz Robotları

Yüzmeyi seviyorsanız, ancak temiz bir havuza sahip olabilmek için, harcanan işten nefret ediyorsanız, size çok iyi bir haberimiz var. Size bu konuda otomatik havuz temizleme robotları yardımcı olabilir. Robotik havuz temizleyici, havuzlarını temizlemek için el ile manuel temizlik yapmak istemeyenler veya çok fazla boş zamanı olmayanlar için harika bir seçenektir. Her hafta duvarları fırçalamak ve havuzunuzun dibini süpürmek yerine, robot temizleyicinizi prize takın ve bırakın temizliği sizin yerinize o yapsın. Robotik havuz temizleyicisinin ne olduğuna ve bunlardan birine sahip olmanın tüm avantajlarına bir göz atalım.

Havuz Robotu Nasıl Çalışır?

Havuz temizleme robotu, evde kullanılan robotik elektrikli süpürgelere oldukça benzer. 

Siz dinlenirken veya diğer işlerinizi yaparken havuzunuzun tüm yüzeylerini bağımsız olarak temizlerler. Havuzunuzun şekli veya karmaşık tasarımı ne olursa olsun, bir havuz temizleme robotu dar köşelerde, merdivenlerde, sığ ve derin suda kolaylıkla gezinebilir.

Robotik havuz temizleyicileri, düşük voltajlı bir elektrikli havuz temizleyicidir. Her robotun kendine özel elektrik düşürücü bir güç kaynağı ile suda kullanım için güvenli hale getirerek, düşük voltajlı bir akımla çalışır.220 voltluk bir prize takılan güç kaynağı, robota bağlı olarak gücü 220 volt'tan yaklaşık 24 volt'a dönüştürür. Elektrik akımı, uzunluk ölçüleri değişiklik gösteren özel  kauçuktan imal edilmiş olan kablo ile, robotik temizleyici genellikle yaklaşık 24 volt ile çalıştırılır.

Aynı zamanda her havuz  boyutuna göre farklılık gösteren kablosunun uzunluğu, ne büyüklükte bir havuzun temizleyebileceğini belirler.
Robot temizleyiciler tamamen bağımsız çalışırlar, bu nedenle filtrenize veya diğer havuz bileşenlerine bağlanmaları gerekmez. Havuzunuzun şeklini / boyutunu programlayın ve robotik temizleyiciyi çalıştırın. Bu tip temizleyiciler zemini fırçalar ve marka ve modele bağlı olarak havuzun duvarlarını ve su hattını da fırçalayabilir.

Kısaca havuzun temizlenmesi gerektiğinde, havuz içerisine robotik temizleyici bırakılır. Havuzu boyutlarını tarar  ve önceden yazılımsal olarak belirlenmiş çalışma süresi boyunca, havuzunuzu en iyi şekilde dolaşarak temizleyecek bir algoritma ile çalışır. Robot havuz temizleyiciniz tarafından toplanan kalıntılar, temizleyicinize bağlı olarak bir filtre torbası, sepet veya kartuş setinde toplanır.

Piyasada çok sayıda robotik havuz temizleyici üreticisi vardır ve bu robotların, havuzunuzu en iyi şekilde taramak ve temizlemek için jiroskoplar, ivme ölçerler ve matematiksel algoritmalar dahil olmak üzere tarama ve çalıştırma teknolojilerinde küçük farklılıklar olacaktır. 
 

havuz-robotu-nedir-ne-ise-yarar

 

Havuz Robotu Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

1-Zamanınız tümüyle size kalır; Satın alırken bir kez ödeme yapıyorsunuz ve istediğiniz her zaman sizin için havuzunuzu temizliyor. Bir robotik havuz temizleyicisi ile tek yapmanız gereken onu prize takıp havuzunuza koymaktır. Robot havuz temizleyicisi ile tek yapmanız gereken ayarlamak ve unutmak. Robot temizleyicinizi suya bırakın, açın ve işini yapmasına izin verin. 

2-Geleneksel havuz temizliğinden çok daha az emek gerektirir. Manuel temizlik, havuzunuzun duvarlarını yosunlardan arındırmak ve dipteki kalıntıları temizlemek için bir saatten fazla zaman harcamak anlamına gelir.

3-Robotik havuz temizleyicileri, uzun süreli fırçalamadan sonra yorulan kaslara sahip değildir, bu nedenle herhangi bir insanın başarabileceğinden daha tutarlı bir temizlik sunarlar. Ayrıca, manuel temizlik yapanlar iyi bilirler, havuzun orta kısmını temizlemek oldukça güçtür. Ancak bu durum robotlarda erişim eksikliğine sebep olmaz.

4-Bakımı Kolaydır, Havuzunuzdaki kalıntıları ve kiri yakalamak için kartuş filtreleri kullanır. Temizlik işini bitirdiğinde, onu sudan çıkarırsınız ve pisliği sepetinden boşaltırsınız. Atık toplama sepetindeki kalıntıları boşalttıktan sonra, robotik havuz temizleyicinizi temizlemek, Kartuş filtresini yerinden çıkarıp temiz su püskürtmek kadar kolaydır. Ardından Robotunuzu zarar görmeyeceği bir yerde saklayın.

5-Birçok modelde bulunan uzaktan kumanda gibi kullanışlı özellikler ile istediğiniz programı ayarlayabilir ve robotunuzu uzaktan kontrol edebilirsiniz. Otomatik programlı temizlik seçimleri ile havuz temizliğini tipini ve süresini ayarlayın ve unutun

6-Hassas temizlik ve maksimum vakum emiş gücü ile  temizlenmeyen hiçbir nokta kalmaz. Robotun sensörleri kullanarak havuzu haritalama yeteneği, köşelerde takılıp kalmayacağı veya noktaları sürekli olarak gözden kaçırmayacağı anlamına gelir. 

7-Haftalık zamanlayıcıları oldukça verimlidir ve enerji tasarrufu sağlayabilir.Diğer robot temizleyicilere  kıyasla ilk yatırım sırasında daha pahalıdır. Ancak, üstün temizleme yetenekleri ve enerji verimliliği, uzun vadede elektrik faturanızdan tasarruf etmenizi sağlar. 

8-Robot havuz suyunu filtreleme işlemi yaparak, Ters yıkama işlemi gerektirmez ve de Sudan tasarruf edilmesini sağlar

9-Aktif fırçası, havuzunuza yapışan kirleri temizlemek için havuz temizleyicinin kendisinden iki kat daha hızlı dönme gücüne sahiptir.Temizlerken fırçalar - kalsiyum ve yosun oluşumunu engeller

10-Filtreleme sisteminizden bağımsız olarak çalışır.Diğer otomatik havuz temizleyicilerinden farklı olarak, robotik temizleyiciler mevcut havuz ekipmanınızdan tamamen bağımsız olarak çalışır, bu da filtrenizin herhangi bir ek yük altında olmadığı anlamına gelir. Robotunuz tarafından toplanan kalıntılar doğrudan kendisine ait ayrı bir filtre torbasına gider.

11-Ters yıkama ile su kaybına istinaden kullanımı artan, Havuz Dezenfeksiyon Kimyasalları kullanımında, gözle görünür oranda Azalma

12-Süper basit kurulum ve Kolay bakım - Bir robot havuz temizleyicisinin en iyi yanlarından biri, hem çalıştırmanın hem de bakımının kolay olmasıdır. 

Havuz Robotunun Bakımı Nasıl Yapılır?

Robotik havuz temizleyicinizin bakımı çok basittir, bu nedenle çok fazla zaman ayırma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Ancak, robot temizleyici ciddi bir yatırımdır, bu yüzden onunla ilgilenmek için birkaç basit adımı izlemeniz gerekir. 

1-Havuz Robotunun temizlik bittikten sonra çıkarılması gerekir. Sudan çıkardıktan sonra, filtre torbasındaki kalıntıları temizlemek için 2 dakika zaman ayırın ve filtrede toplanan atıkları boşaltın ve temiz su püskürterek temizleyin.

2-Havuz suyu içerisinde dolaşırken, üzerinde kalan Kimyasalları gidermek için temiz su ile durulamak da iyi bir fikirdir. 

3-Robotunuz temizlik yaparken pisliklerin sıkışmadığından emin olmak için fırçaları ve paletleri veya tekerlekleri kontrol edin. 

4-Zamanla, robotunuzun fırçaları aşınmış görünmeye başlayacak ve robotunuzun etkili bir şekilde temizlemeye devam etmesini sağlamak için değiştirilmeleri gerekir. 

5-Ayrıca, kabloya özen göstermeyi unutmayın - dolaştırmaktan kaçının ve kullandıktan sonra kabloyu rulo şeklinde sarın. 

Havuzcumarket.com'da, hayatınızı olabildiğince kolaylaştırmak ve Kaliteli bir ürün alabilmeniz için tasarlanmış sektörde lider markalara sahip, Dolphin ve Zodiac havuz robotları satıyoruz.Hangi temizleyicinin sizin için doğru olduğundan emin değilseniz, iletişim bölümünden görevli bir arkadaşımıza soru sorabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.