Havuz Robotunu Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

30-03-2021 16:29
Havuz Robotunu Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Havuz Robotu Kullanma Talimatları

Havuz Temizleme Robotları devir daim sisteminizden bağımsızdır  ve tam otomatiktir. Yapmanız gereken; kablosunu açın, havuzunuza bırakın, elektrik için prize takın  ve yaklaşık 3 saat havuz içinde bırakın yeterlidir. Temizliği en üst düzeye çıkarmak için bir yol hesaplar ve hatta tüm havuz zeminini, duvarları ve su hattını fırçalamak ve süpürmek için duvarlara tırmanır. Sizler için hazırladığımız bu kılavuzumuzda, bir havuz robotu kullanmanın ne kadar kolay olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Havuz Robotu Nasıl Çalıştırılır?

1. Havuz Robotu çalıştırmanın ilk adımlarından biri,

Marka ve modele bağlı olarak değişkenlik gösteren Gri veya Mavi Güç kablosu sarılı olarak muhafaza edilir. Kablo muhafaza edildiği alanda veya önceki kullanımdan dolayı bükülmüş veya kırışmış ise, öncelikle kabloyu uzatın ve onu kırışıklığın tam tersi yönüne doğru çevirerek düzleştirmelisiniz.

2. Adım

havuz-robotu-guc-kaynagi-baglantisi

Güç ünitesi (Trafo) çıkışındaki emniyet kapağını açın. Ardından kablo jakını güç kaynağı yuvasına iterek ve saat yönünde çevirerek iletişim kablosunu güç kaynağına bağlayın.

3. Adım

Güç kaynağını yakındaki bir elektrik prizine takın.

havuz-robotunu-calistirma

Güç gereksinimlerini doğrulamak için güç kaynağının altındaki talimatlara bakın. 220 V. Güç kaynağının havuzun kenarından en az 3 metre uzakta olduğundan emin olun.

4. adım

havuz-icine-robotu-birakma-islemi

Robotunuzu, havuz içine yavaşça bırakın, beklemek istemiyorsanız; havuza bıraktığınız robotu, dilerseniz içindeki havanın hızlı vaziyette dışarı atılması için havuz içine, elinizle aşağı doğru bastırabilirsiniz. Bu işlemi yapmak zorunlu değildir, kendisi de 1-2 dakika içinde havuz tabanına inecektir.

5. adım

Robotunuz havuzun dibine yerleştikten sonra, Güç kaynağından gücü açın.

havuz-robotu-program-secimi

6. adım

Havuz Robotunuz, marka ve modele göre değişiklik gösteren program seçimlerine göre, havuzunuzun temizliğini optimize etmek için kendi kendine öğrenen bir program kullanarak zeminde gezinir.

7. adım

Modele bağlı olarak, duvara geldiğinde, duvara tırmanacak ve yüzeye çıkacaktır.

havuz-robotu-duvara-tirmanma-ozelligi

Yüzeyde ya su hattını temizlemek için yana doğru hareket edecek ya da havuz tabanını temizlemeye devam etmek için dibe inecektir.

8. adım

 

havuz-robotu-filtreleri

Havuz Robotu duvara tırmanmazsa, filtre torbasını kontrol edin.

havuz-robotu-filtre-temizligi

Çok dolu ve ağırlaşmış olabilir ve boşaltılması gerekebilir. Ayrıca palet ve tekerlekler arasında sıkışmış pislik olup olmadığını kontrol edin.

9. adım

Havuz Robotu seçim yaptığınız temizlik süresine bağlı olarak 1-3 saat arası çalışacak ve ardından otomatik kapanma gerçekleştirecektir. Temizleyici, siz onu çıkarmaya hazır olana kadar havuzda kalabilir. Birçok kişi temizleyiciyi geceleri çalıştırır ve sabahları çıkarır.

10. Adım

Havuz Temizleme Robotunu, havuzdan dışarı çıkarmak için GÜCÜ KAPATIN ve Robotu elektrik kablosuyla yavaşça havuz kenarına, yüzeye doğru çekin.

havuz-robotunu-havuzdan-disari-cekme

Tutacağı tutun, Temizleyiciyi sudan dışarı çekin. Havuz Robotunuzu, elektrik kablosundan çekmeyin.

11. adım

havuz-robotu-firca-palet-kontrolu

Bir sonraki kullanıma hazır olması için, filtre temizliklerini ve genel kontrollerini (palet, fırça , tekerlek v.s) yapmalısınız.

12. adım

Havuz Temizleyiciyi direk güneş almayan ve sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkmayan bir alanda saklayın.

Havuz Robotları hakkında her türlü bilgi ve satın alma için Havuzcumarket.com mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.