Havuz Pompaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

18-03-2021 15:28
Havuz Pompaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Havuz pompası nedir? Ne işe Yarar?

Yüzme havuzu pompası, bir havuzu yeterli ve verimli bir şekilde filtrelemek için kullanılan, tabiri caizse havuzun kalbi olarak adlandırılan temel bir cihazdır. Havuz Pompaları, suyu havuzdan emer, farklı yapı ve ölçülere sahip bir filtreden geçirir ve devamında suyu tekrar havuz içine basarak, sürekli devir daimi gerçekleştirir, size yüzmeniz için temiz ve güvenli su bırakır.

Yüzme Havuzu Pompasına Neden İhtiyacım Var?


Havuzlarda geleneksel olarak elle yapabilecek olduğumuz temizlik, ancak bir kepçe ile yüzeyde ve tabanda biriken yapraklar gibi büyük döküntüleri gidermenin etkili bir yolu olsa da, toz, kum ve kir gibi ince döküntüleri gidermede etkili değildir.
Kısacası temiz bir havuzda yüzmek istiyorsanız , havuzu pompaları sayesinde devir daim olan su yüzey ve tabanındaki ince döküntüleri kolayca vakumlamak ve dışarı atabilmek için olmazsa olmazlar arasındadır.

Yüzme Havuzu Pompası Hangi Parçalardan Oluşur?

Havuzu pompasında, bilmeniz gereken Altı temel bölüm vardır. 
Bu alanlar: Su Girişi (Emiş Ağzı), Su Çıkışı (Basma Ağzı), Ön Filtre Sepeti, Pervane (Soğutucu Fan), Motor ve Fan (Su Çarkı) Bölümü.
 
Her bölümün bulunduğu noktalar, aşağıdaki yüzme havuzu pompa şemasında belirtilmiştir.
havuz-pompasi-nedir-ne-ise-yarar
Su Girişi: Havuz suyunun pompaya girdiği alandır. Su girişinin çapı, pompanızın maksimum akış oranını belirleyen bir faktör olacaktır.
 
Su Çıkışı: Havuz suyunun pompadan çıktığı alandır. Yine, su çıkışının çapı, pompanızın maksimum akış oranını belirleyen faktörlerden biri olacaktır. 

Ön Filtre Sepeti: Emiş esnasında ve havuza tekrar suyu basmadan önce katı atıkların toplandığı, yüksek kaliteli,  havuz pompasının önemli bir bileşenidir. Yüksek kaliteli, korozyona dayanıklı bir plastikten yapılmış havuz pompası filtreleri, süzgeç sepetleri olarak da bilinir.

Pervane (Soğutucu Fan): Isınan havuz pompasının soğutulması amacı ile tasarlanmıştır. Çalışan havuz pompaları doğal olarak ısınır, Isınan gövdenin soğutma işlemi esnasında, bu pervane aracılığı ile hava transferi sağlanır ve motor bloğu soğutulur. 

Motor: Pompanın çalışması için pervaneyi döndüren, pompanın su emişini sağlayan ve ardından suyun pompadan çıkmasını sağlayan arkasındaki kuvvettir.

Fan (Su Çarkı): Muhtemelen havuz pompasının en önemli bileşeni olup, suyu pompadan dışarı iten dönen bir bileşendir .Suyu çark yüzüne çekerek ve ardından yarıklı tarafından havuza geri atarak çalışır.

Yüzme Havuzu Pompası Nasıl Çalışır?

Havuz pompası, bir yüzme havuzunun kalbidir. Pompanın ana görevi, dezenfeksiyon için kullanılan kimyasallarının dağılmasını ve suyun durgunlaşmamasını sağlamak için suyu devir daim ettirmektir. Bu işlemi, suyu emiş ağzı ile çeker, devamında bir filtreden geçirir ve son olarak da suyu havuza geri pompalayarak yapar. 

1.Adım: Su Emiş Ağzından pompaya girer.

2. Adım: Su bir filtreleme sisteminden  geçerek filtrelenir. Sistem hem büyük (kağıt, poşet yapraklar vb.) hem de küçük (toz, kum vb.) Döküntüleri başarıyla üzerinde depolar.

3.Adım: Havuz Suyu pompadan, fan (Su Çarkı) sistemi ile, hızlı bir şekilde dışarı pompalar ve suyu havuz içerisinde sirkülasyon yaptırarak dolaştırır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.