Havuz Kış Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

20-09-2022 15:51
Havuz Kış Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Havuzlar dört mevsim eğlence, keyif ve sportif faaliyet imkânı sunar. Temiz ve hijyenik havuz sürdürülebilir olanaklar sağlar. Yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da havuzların bakım rutinleri vardır. 

Havuz kış bakımı nasıl yapılır veya kışın havuz suyu boşaltılır mı gibi konular oldukça merak edilir. Kış aylarında havuzların suyu boşaltılmaz ancak havuz kış bakımı yapılarak korunması sağlanır. Havuzun kış bakımı için bilmek istediklerinizi burada bulabilirsiniz. 

Kapalı ve açık havuzların temizlik ve bakımında değişiklikler olur. Havuzun sağlıklı şekilde kullanılabilmesi için bazı detaylara dikkat edilmesi önemlidir. Bakım sadece temizliği kapsamaz. Aynı zamanda havuz suyunun da dengesini korumayı amaçlar. Kışın havuz bakımı nasıl yapılır diye merak edenler için detayları sıraladık.

Açık Havuzların Kış Aylarında Bakımı İçin Püf Noktalar

Açık havuzlar dış etkenlerden çok etkilenir. Hava ve iklim koşullarına direk maruz kalırlar. Kış ayarında biriken sular havuz suyuna karışabilir. Açık havuzlarda birçok nedenden suda yosunlar oluşabilir. Havuz suyu kesinlikle boşaltılmamalıdır. Çünkü tesisat su boşaltılırsa zarar görebilir. Açık havuzların bakımı yapılırken;

  • Havuz suyu kış aylarında boşaltılmamalıdır.
  • Bakım 15-30 günde bir yapılmalıdır.
  • Bakım yaparken özel kimyasallar kullanılmalıdır.
  • Havuz etrafında biriken her şey temizlenmelidir.
  • Havuz örtüsü kullanılarak daha sağlıklı sonuçlar alınabilir.
  • Havuz suyu kışın 30 cm eksiltilmelidir.
  • Buz yapmayı önlemek için esnek buz yastıkları kullanılabilir.

Havuz kış bakım kimyasalları seçimi ve doğru kullanımı bu açıdan oldukça önemlidir. Havuzcu Market olarak sayfamızda kış bakımı için gerekli olan tüm kimyasallara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kapalı Havuz Kışlık Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kapalı yüzme havuzları da kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir. Rutin olarak gerekli kimyasallarla bakımlar yapılmalıdır. Havuzların belli bir su dengesinde olması gerekir. Kapalı havuzlar her hafta temizlenmeli ve arıtılmalıdır. Klor ve pH seviyeleri ayarlanmalıdır. Kış aylarında kapalı havuzlarda;

  • Kış sezonu başında klor tabletleri havuza konmalıdır.
  • Havuz pH seviyesi 7,2 ila 7,6 seviyelerine getirilmelidir.
  • Serbest klor seviyesi 45 pmm olarak ayarlanır.
  • Her hafta dip süpürme ve filtrasyon yapılmalıdır.
  • Filtrasyon sonrası ters yıkama ve durulama yapılması daha etkili olur.
  • Havalandırmaya dikkat edilmelidir.

Havuz örtüsü de kışın açık havuzları korumak açısından önemli bir eşyadır.

Havuzlarda pH Derecesi Nasıl Ayarlanır?

Açık veya kapalı olması fark etmeksizin havuz pH ve klor değerleri her zaman çok önemlidir. Kış aylarında pH derecesi 7,2 - 7,6 aralığında ayarlanabilir, klor ölçüm tableti ile kesinlikle kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda klor şoklaması da yapılması gerekir. Havuz suyunun hijyenik ve dengeli olması için pH ve klora dikkat edilmelidir. 

pH ölçülmeli ve gereken seviyelere getirilmelidir. Havuz pH ölçer ile bu pH ölçümü yapılabilir. pH seviyesi de kolaylıkla ayarlanabilir. Hidroklorik asit veya sodyum bisülfat pH seviyesini düşüren kimyasallardır. Otomatik kontrol sistemleri daha akıllı çözümlerdir. Bu sistemler havuz suyunu analiz ederek uyarı verir.

Kışın Havuza Girilir mi?

Kış aylarında havuz keyfi yapabilirsiniz. Havuz üzeri kapatılarak ya da açık olarak da kullanılabilir. Kapalı havuzlar dört mevsimdir. Açık havuzlar yazlık olsa da kış aylarında da girmek için çözümler vardır. İstediğiniz zaman havuza sağlıklı şekilde kullanmak için bakımlarını düzenli olarak yapmalısınız. 

Suyun derecesini ayarlayabileceğiniz sistemler de bulunur. Bu tarz konfor detaylarıyla havuzunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz. Havuzun daha konforlu olması için birçok farklı sistemden yararlanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Havuzcu Market dünyasını keşfedebilirsiniz. Mükemmel havuz keyfini yaşamanızı sağlayacak ürünlerle tanışarak yaz veya kış dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi havuzunuzun tadını çıkarabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.