Havuz Kimyasalları Hakkında Sık Sorulan Sorular

07-01-2020 10:44
Havuz Kimyasalları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Havuz ve Havuz Kimyasalları Hakkında Merak Edilenler

Havuz kimyasalları havuzunuzun dezenfeksiyonu ve güvenliği için önemlidir. Özellikle konfor ve sanitasyon arasında optimum dengeyi sağlamak için hangi kimyasallara ihtiyaç duyulduğunu ve ne kadar gerekli olduğunu belirlerken işler karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu vardır. O da havuz kimyasallarının Sağlık Bakanlığı Onaylı olması gerekmektedir.

Aşağıda, havuzunuza bakmanıza ve keyfini çıkarmanıza yardımcı olabilecek havuz kimyasalları hakkında sık sorulan sorular bulunmaktadır:

Havuzumda neden güçlü bir klor kokusu var?

Şaşırtıcı bir şekilde, güçlü bir klor kokusu , havuzda yeterli klor bulunmadığının ve daha fazlasının eklenmesi gerektiğinin bir göstergesidir. Klor kokusu, ter, idrar ve vücut yağları gibi kirleticilerle etkileşiminden sonra  oluşan kloraminlerden gelir. Bu kloraminler güçlü klor kokusu yayar ve havuzunuzun iyi dezenfekte olmadığını gösterir. Kloraminlerin varlığı, havuzunuzun pH değerinin dengeli olmadığını gösterir.İlave klor eklemek ve havuzun pH değerini dengeli hale getirmek, havuzunuzu sterilize edecek ve kokudan kurtaracaktır.

Havuzdaki Klor Kokusunu Nasıl Giderebilirsiniz?

Yüzmeden önce yüzücülerin duş alması, güçlü kokunun potansiyelini azaltabilir, ancak yüzücülerin vücutlarındaki mikroplar hala suya karışacaktır. Hoş olmayan kokuyu tamamen ortadan kaldırmak için ek kimyasalların kullanılması gerekir.
Klor kokusundan kurtulmanın ilk yolu , havuzu şoklamak  için klor kullanmaktır. "Kırılma noktası klorlama" olarak adlandırılan şeye ulaşmak için çok fazla klor gerekecektir. Bu süreç kimyayı içerir. Eklenen klor miktarı, klor moleküllerini serbest bırakmak için azot, klor ve amonyak moleküllerini birbirine bağlamalıdır. Serbest klor molekülleri daha sonra havuzdaki klor konsantrasyonunu artırarak birbirlerini parçalamaya başlayabilir. Havuza yeterli klor eklenmediği takdirde, güçlü koku daha da kötüleşecektir ve artacaktır. Bu yöntem sadece pH seviyesi küçük bir sınır içindeyse, genellikle 7,2 ile 7,4 arasında çalışır. Havuzunuzun boyutunu, kaç tonluk bir havuz olduğunu ve kullandığınız havuz şoklama klorunun türünü bilmeniz gerekir.
havuzda-klor-kokusu

Havuz kimyasalları nasıl kullanılır? Havuz suyumun kimyasının doğru olduğundan emin olmak neden önemlidir?

Havuz kimyasallarınızın dengeli olması, havuz suyunu sterilize eder , size hoş bir yüzme deneyimi sunar, havuzunuzu ve ekipmanınızı korur.Kimyasalların temel veya asidik olup olmadığı, herhangi bir dengesizlik, bu faktörlerin üçünü veya tümünü olumsuz yönde etkileyebilir.

Havuzuma ne zaman şoklama yapmalıyım?

Havuzunuzu düzenli olarak şoklama yapmak gerekir .Havuzunuzu şoklama yapmak için, en doğru zamanlardan birisi de güçlü bir klor kokusu olduğu zaman yapmak gerekir. Kloraminlerin varlığı (güçlü klor kokusu yayar) havuz suyunuzun artık temiz ve dezenfekte edilmediğinin bir işaretidir. Güçlü klor kokusu, güneş koruyucu, saç spreyi, vücut yağları ve idrar gibi dış kirleticilerle etkileşime giren kloraminlerin sonucudur. Kloraminler ayrıca kırmızı, batıcı gözlere katkıda bulunur.
klordan-goz-yanmasi

Havuz suyum için ideal olması Gereken kimyasal değerler kaçtır?

Kimyasalların miktarını ve kimyasalların oranını bulmak zor olabilir, ancak mükemmel denge, keyifli ve sterilize edilmiş bir yüzmenin mükemmel dengesini sağlayacaktır. Havuzlarda uygun kimyasal denge için temel yönergeler şunlardır:
pH: 7.2-7.6
Toplam Alkalinite: 120-150 ppm (milyon başına parça)
Kalsiyum Sertliği: Vinil havuzlar için 200-250 ppm veya 175-225
Serbest Klor: 1-3 ppm
Serbest Brom: 3-5 ppm
Bakır veya demir bulunmamalıdır.

Havuz suyumu ne sıklıkla test etmem gerekiyor?

Havuzunuzun pH ve klor seviyelerini haftada en az bir kez ve tercihen havuzunuzun en sık kullanıldığı yaz aylarında haftada iki kez test etmeniz önemle tavsiye edilir.
Havuz, düzenli, sürekli bakım, dikkat ve bakım gerektiren büyük bir sorumluluktur . Havuz kimyasalları konusunda uygulamayı bilmek, havuz bakım deneyiminizi daha kolay ve verimli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Geçen sezondan kalan havuz kimyasallarım var. Kullanırsam Ne Olur?

Havuz kimyasallarınızı son kullanma tarihlerine kadar kullanmalısınız. Son kullanma tarihi geçmiş kimyasalların kullanımı etkili olmayabilir ve diğer kimyasallarla karıştırıldığında havuz suyunuzun dengesini değiştirebilir. Son kullanma tarihi geçmiş havuz kimyasallarını asla çöpünüze, gidere veya tuvalete atmayın. Bunun yerine, yerel atık yönetimi departmanınıza veya tehlikeli atık tesisinize başvurun.

Kimyasal Uygulama işlemden sonra yüzme havuzumu kullanmak için ne kadar beklemem gerekiyor?

Kimyasal uygulamaları genellikle, güneşin olmadığı zamanlarda akşam veya sabah erken saatlerde yapılmalıdır.En kötü ihtimalle gün içerisinde uygulama yapılmak zorunda kalınırsa, tüm kimyasallar tamamen dağılana kadar, havuzunuzun boyutuna ve havuzunuzun ne sıklıkta kullanıldığına bağlı olarak, genellikle 15 dakika ile bir saat arasında havuzunuzu kullanmayı beklemelisiniz. Havuzunuzu şok ederseniz, klor seviyesi önerilen seviyeye düşene kadar beklemelisiniz .
Havuz kimyasalları veya genel olarak havuz bakımı hakkında daha fazla bilgi için bugün havuzcumarket.com ile iletişime geçin. Havuza dair her türlü  ihtiyaçlarınız için tek adresiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.