Havuz Dip Temizliği Nasıl Yapılır?

25-11-2020 09:14
Havuz Dip Temizliği Nasıl Yapılır?

Havuz Dip Temizliği Neden Yapılmalıdır?

Keyifli ve konforlu bir havuz deneyimi için öncelikle hijyenik ve sağlıklı bir ortamın oluşturulması gerekir. Bu da ancak düzenli ve etkili bir temizlik uygulamasıyla mümkün olur. Hem birçok kişinin ortak kullandığı ticari havuzlarda hem de kişiye özel alanlarda yer alan havuzlarda günlük havuz dip temizliğinin yapılması gerekir. 
Düzenli olarak yapılan temizlik uygulamalarıyla sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek durumlardan kaçınabilir ve hijyenik bir kullanıcı deneyimine sahip olabilirsiniz. Özellikle oluşabilecek yosunlardan ve bakterilerden uzak bir havuz ortamı için düzenli bir şekilde dip temizliği gerçekleştirmelisiniz. 
Dilerseniz çeşitli cihazlar alarak temizlik işlemlerinin otomatik olarak yapılmasını sağlayabilir ve belirli aralıklarla profesyonel destek alarak bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesine imkan tanıyabilirsiniz. Havuz kimyasalları ile uygulanan uygulamalarla havuzunuzun çok daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilir ve kullanım esnasında sağlıklı bir ortam yaratarak gönül rahatlığıyla yüzmenin keyfine varabilirsiniz. 

Havuz Dip Temizliğinin Aşamaları Nelerdir?

Havuz dip temizliğinin profesyonel şekilde yapılabilmesi için aşamaların eksiksiz olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Periyodik olarak yapmanız gereken bu temizlik süreci için sırasıyla şu işlemlerin yapılması önemlidir:
  • Kış sezonunda kullanılamayan ve yosunlaşmış havuz tamamen boşaltılır ve havuzda kireç gibi kalıntıların oluşması önlenir.
  • Süpürge havuzun içine bırakılır ve hortumun havası alınır.
  • Süpürgenin vanası açılarak denge depo vanası ve dip emiş vanası kapatılmalıdır.
  • Tüm bu işlemlerin ardından süpürme işlemi gerçekleştirilir.
  • Ardından kapatılan vanaların tamamı açılır.
  • Sağlıklı ve güvenli kullanım için sık periyotlarla havuz dip temizliğinin gerçekleştirilmesi gerekir.
  • Bu süreçte filtreleme işlemi de gerçekleştirilir.
Dip temizliğinde kullanılan havuz süpürgesi ise 2 farklı şekilde gerçekleştirilir. Bunlar şu şekildedir:
Manuel olarak yapılan işemlerde süpürge havuzda gezdirilir. Hortumdan emilen su filtreden geçirilir ve havuza tekrar verilir. Bu uygulama oldukça zahmetli ve yorucu olur. Bununla birlikte otomatik havuz temizleme robotları kısa sürede etkili bir temizleme sağlar. Bu robotlar elektrik güç kaynağından enerji alarak çalışır ve paletleri sayesinde tüm havuzu dolaşarak dipte ve duvarlardaki tozları ve pislikleri torbasına toplar. 

Havuz Dip Temizliğinde Kullanılan Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar da oldukça önemlidir. Özellikle havuz dip temizliğinde detaylı ve aşamalı temizliğin ardından ilaçlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sürecin etkili şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir. Bu tür kimyasal ilaçlama uygulamaları çoğu zaman akşam saatlerinde yapılır. 
Havuz suyunun test edilmesi gerekir. Test sonucunda ortaya çıkan değerlere göre belirli oranlarda kimyasallar havuza uygulanır. Kimyasallar çeşitlilik gösterir. Toz klorun yanı sıra pH düşürücü, yosun önleyici ve çökeltici gibi kimyasallar da sıklıkla kullanılır. Bu tür kimyasallarının havuz temizliğinden sonra uygulanması gerekir. Günlük, haftalık ya da aylık olarak yapılan havuz temizliği kadar önemli olan kimyasalların kusursuz şekilde uygulanması gerekir. Aksi takdirde pek çok sağlık probleminin ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.