Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

25-11-2020 10:25
Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz Bakımı Neden Önemlidir?

Yaşam alanlarında ya da otel, pansiyon, spor salonu gibi ticari alanlarda sıklıkla kullanılan havuzların bakımı oldukça önemlidir. Konforlu ve keyifli vakit geçirmeniz adına tasarlanarak hizmetinize sunulan havuzların göz alıcı görünmesinin yanı sıra sağlıklı ve hijyenik olması gerekir.
Günümüzde çok çeşitli havuz tipleri vardır. Süs havuzundan yüzme havuzuna, ısıtmalı kış havuzundan prefabrik tasarım havuzuna kadar farklı amaçlarla oluşturulan modeller mevcuttur. Bu havuzların ölçüleri ve tasarımları birbirinden oldukça farklıdır. Düzenli ve doğru bakım işlemleriyle havuzların estetik bir görünüme sahip olması ve hijyenik bir kullanım imkanı sunması sağlanır.
Bakım işlemleri yeni nesil teknolojik ürünlerle ve doğru kimyasallarla basit ve pratik olur. İster yaz aylarında ister soğuk kış günlerinde kullanılan havuzların bakımı için gerekli olan adımlar atılmalı ve duruma göre profesyonel destek alınarak çok daha kaliteli bir süreç gerçekleştirilmelidir.

Her Mevsim Kaliteli Havuz Bakımı

Düşünülenin aksine havuz bakımı sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da düzenli olarak gerçekleştirilir. Özellikle kışın kapalı ortamlarda kullanılan ısıtmalı havuzların temizliği günlük olarak yapılır.
Havuzun kullanışlı ve sağlıklı olması için havuz bakımının kusursuz şekilde yapılması gerekir. Sık kullanım nedeniyle hijyen konusunda istenen kaliteyi sunmayan havuzların periyodik olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması, istenen başarılı sonuçların elde edilmesine yardımcı olur. Temizlik sürecinde özellikle;
  • Vakumlu süpürge aparatları,
  • Dip ve yan plakalar için çeşitli fırçalar,
  • Su yüzeyindeki yaprak v.s katı cisimler için kepçeler,
  • Havuz taban ve duvarları için otomatik temizleme robotları gibi çok çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulur.
Bu ekipmanlar yardımıyla istenen bakım ve temizlik kolaylıkla sağlanır. Bakım sürecinde yapılacak işlemlerin iyi bilinmesi ve gerekli olan araçların ve gereçlerin temin edilmesi önemlidir. Bazen bireysel bakım yerine profesyonel destek alınarak etkili çözümler üretilmelidir. Havuzun hasarlı olan bölgeleri en kısa sürede iyileştirilmeli ve mevsimine göre bakım işlemleri en doğru şekilde gerçekleştirilmelidir.

Adım Adım Nitelikli Havuz Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

Hem kişisel havuzlarda hem de ticari havuzlarda bakım işlemlerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Bu süreçte sırasıyla yapılan işlemler ise şu şekilde sıralanabilir:
  • Havuzun dip temizliğinin detaylı olarak yapılır.
  • Kaliteli ve fonksiyonel ekipmanlar yardımıyla su yüzeyindeki kirlilik temizlenir.
  • Belirli aralıklarla havuzdaki filtrelerin bakımı sağlanır. Gerekli görülürse bu filtreler yenisiyle değiştirilir.
  • Hasarlı alanların onarımı sağlanarak sızıntı yaşanması önlenir.
  • Su haznesi vakumlu cihazla temizlenir.
  • Elektrik tesisatı incelenir ve bakımı yapılır.
  • Su boşaltma filtresi temizliği ve bakımı yapılır.
  • Dipte, kenarda ya da su yüzeyinde bulunan yosunsu tabakanın temizliği gerçekleştirilir.
Tüm bu işlemler düzenli olarak yapıldığında kaliteli, sağlıklı ve estetik görünümlü bir havuza sahip olunur. Böylece çok daha keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek mümkün hale gelir. Duruma göre profesyonel destek alınması gerekir. Aksi takdirde kısa sürede kolaylıkla çözülebilecek problemlerin büyümesine neden olabilir ve çok daha maliyetli bir durum yaratabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.