Hamileyken Yüzülür mü? Kaçıncı Ayda Girilmelidir?

06-04-2022 18:10
Hamileyken Yüzülür mü? Kaçıncı Ayda Girilmelidir?
Kadınların en özel dönemlerinden biri olan hamilelik süreci, sıcak yaz günlerine denk geldiğinde herkesin aklında hamileyken yüzülür mü sorusu oluşur. Özellikle denizde veya havuzda bulunan bakterilerin enfeksiyonel bir rahatsızlığa neden olup olmadığı konusunda oluşan endişeler, yüzme eyleminin bebeğe herhangi bir zarar verip vermeyeceği üzerine yoğunlaşır. 
Bu noktada uzmanlar doğru yöntemlerle gerçekleştirildiği sürece hamile kadınların yüzmesinin zararsız olduğundan, hatta birçok açıdan anne ve bebek sağlığına yararlı olabileceğinden bahseder. Siz de hamileyseniz ve yüzmeyi planlıyorsanız sırt üstü ya da kurbağalama yüzüş stillerine yönelebilir, diğer birçok egzersizde olduğu gibi yüzmenin de size sunacağı avantajlardan yararlanabilirsiniz. 
Hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça faydalı olan yüzme aktivitesini hamileliğin son dönemlerine kadar güvenle tercih edebilir, düzenli olarak egzersiz yaparak sağlıklı bir hamilelik sürecine sahip olabilirsiniz. 

Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Denize Girilebilir?

Hamilelik sürecinde yüzmenin faydalarından yararlanmak isteyen anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de hamileliğin kaçıncı ayına kadar denize girilebilir sorusunun cevabıdır. 
Siz de büyük bir heyecanla minik bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü bekliyorsanız özellikle hamileliğin ilk 3 ayında yüzmenin size oldukça yararlı olduğunu bilmelisiniz. Psikolojik ve fiziksel olarak fazlasıyla yararlı olan bu aktivite, sadece sizin için değil, karnınızdaki bebeğinizin sağlığı için de destekleyici olur. 
Hamileliğin ilk 3 ayında yüzebileceğiniz gibi, diğer dönemlerinde de keyifle yüzebilir, bu aktiviteyi düzenli olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ne kadar yararlı bir egzersiz olarak kabul edilse de hekiminize danışmanız ve hamileliğiniz için yüzmenin bir risk oluşturup oluşturmayacağından bizzat emin olmanız önemlidir. 
Düzenli olarak yüzdüğünüz takdirde;
Sakinleşebilir ve stresten uzak durabilirsiniz. 
Nefes alışverişlerinizi düzenleyebilirsiniz. 
Zihninizin açılmasını sağlayabilirsiniz. 
Hamileliğinizde aşırı kilo almaktan kaçınabilirsiniz. 

Denize Girmek Düşüğe Neden Olur mu?

Gebelik döneminde yüzmek zararlı değildir ancak bu aktivitenin hijyenik ortamlarda yapılması gerekir. Ayrıca havuzda yüzmek yerine denizde yüzmek çok daha doğru olur. Yüzeceğiniz zaman özellikle plajın temizliğine özen göstermeniz önemlidir. 
Oldukça faydalı olan bu egzersizi yapmadan önce hekiminizden onay aldığınız ve hijyenik alanlarda bulunduğunuz sürece denize girmeniz düşüğe neden olmaz. 
Şayet yüzdüğünüz zaman olumsuzluklarla karşılaşırsanız ilk fırsatta doktora görünmeniz gerekir. Özellikle;
Göz kararması,
Vajinal kanama,
Düzensiz nabız,
Rahimde kasılma,
Karında ağrı,
Nefes daralması, 
Yorgunluk gibi durumlar söz konusu olursa doktorunuza danışarak kontrol edilmeniz önemlidir. 
Tüm bu detaylara dikkat ederek hareket ettiğiniz sürece unutmamalısınız ki yüzme hayatın her döneminde insan sağlığı için oldukça önemli bir aktivite olarak karşımıza çıkar. Hem mental hem de fiziksel sağlığınız için siz de düzenli olarak yüzebilir, karnınızdaki bebeğinizin de bu yararlı aktiviteden maksimum seviyede faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece herhangi bir risk olmadan dilediğiniz gibi yüzebilir, bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü dört gözle beklerken bu süreci oldukça keyifli hale getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.