Bahçeniz İçin En Uygun Havuz Çeşitleri Nelerdir?

01-04-2022 18:03
Bahçeniz İçin En Uygun Havuz Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde evinde ufak tefek değişiklik yapmak isteyen ve çok daha konforlu bir yaşam alanına sahip olmayı arzulayan kişilerin ilk tercihleri arasında havuz yaptırmak gelir. Siz de evinizin bahçesi için uygun fiyatlı bir havuz yaptırmayı planlıyorsanız mevcut seçeneklere göz atarak bütçeniz ve tercihleriniz doğrultusunda seçim yapabilir, dilediğiniz gibi bir havuzla evinizin bahçesini güzelleştirebilirsiniz. 
Gelişen teknolojiyle beraber kolaylıkla küçük ve kullanışlı bir havuza sahip olmanız mümkündür. Bu noktada öncelikle kaliteli ve sağlam malzemelerle hazırlanmış olan seçeneklere yönelmeniz doğru olur. Üstün kaliteyi mümkün olan en uygun fiyatla elde etmenizi sağlayan modellere ulaşmak için havuz çeşitleri hakkında bilgi edinmeniz gerekir. 
Bahçeniz için yüzme havuzu yaptırabileceğiniz gibi süs havuzu da yaptırabilir, dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca bu tarz havuzların da çok çeşitli modelleri mevcuttur. Bu sayede seçim konusunda zorlanmazsınız ve doğru tarzda bir havuz yaptırma avantajını elde edersiniz.
 

Briketten Havuz Yapılır mı?

Son dönemlerde oldukça popüler olan briket, özellikle havuz yapımında sıklıkla tercih edilir. Siz de bahçeniz için uygun fiyatlı olmasına rağmen kullanışlı ve kaliteli bir havuz istiyorsanız briketten havuz yaptırmayı düşünebilirsiniz. 
Briketten havuz yapılırken öncelikle briketler boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Ardından üzerine beton dökülerek kuruması için 2 ya da 3 gün boyunca beklenir. Böylece beton iyice kurur. Son olarak ise betonun üzerine muşamba örtülerek su eklenir. Havuzun büyüklüğüne göre su tesisatı döngüsü eklendikten sonra ise havuz kullanılabilir hale gelir. 
Bu tarz briket havuzların çok çeşitli avantajları vardır. Bunların başında ise şunlar gelir:
Briket havuzun yapımı pratik olduğu için kısa sürede teslim edilir. 
En az beton sistemli havuzlar kadar dayanıklıdır. 
Toprak altında herhangi bir bozulma olmadan durabilir. 
Şantiye kirliliği gibi sorunlar ortaya çıkmaz. 
İş gücü bakımından kolaylık sağladığı için maliyeti daha düşük olur. 

Villa Havuzları Kaç m2?

En çok merak edilen konulardan biri de villa havuzları kaç m2 sorusu olur. Siz de villanızın bahçesine güzel ve kullanışlı bir havuz yaptırmak istiyorsanız alanın büyüklüğüne göre havuz ebatlarını belirlemeniz gerekir. 
Bununla birlikte standart boyutlardaki bir villanın bahçesine 4×8 metre civarında bir havuz yaptırmanız yeterli olur. Ancak bu ölçüleri ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz doğrultusunda kişiselleştirmeniz de mümkündür. 
Genellikle 32 ile 50 m2 arasında inşa ettirilen bu tarz havuzlar, hem bahçenizin çok daha estetik ve güzel görünmesine katkı sağlar hem de dilediğiniz gibi yüzebilmenize imkan tanır. Bu tür havuzların yapımı kadar kullanım sürecindeki bakım işlemleri de fazlasıyla önemlidir. Bu konuda doğru bilgi edinilmesi ve düzenli bakım işlemlerinin yapılması güvenli ve hijyenik bir kullanım gerçekleştirilmesine olanak sunar. Bu sayede herhangi bir endişeniz olmadan dilediğiniz gibi havuzdan yararlanabilir, yaşam kalitenizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.