Adetliyken Havuza Girilir mi?

08-04-2022 18:27
Adetliyken Havuza Girilir mi?

Adet döngüleri kadınları birçok günlük rutinden uzak tutar ve pek çok açıdan rahatsız edici bir sürecin yaşanmasına neden olur. Özellikle sıcak yaz günlerinde yüzerek keyifli vakit geçirmek isteyen kadınların aklında ister istemez adetliyken havuza girilir mi sorusu ortaya çıkar. 

Siz de adet döneminizde yüzmek istiyorsanız denize veya havuza girme konusunda hangi detaylara dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Öncelikle bu süreçte ne kullanmanız gerektiğine özen göstermelisiniz. 

Örneğin; düzenli olarak ped kullanan biriyseniz denize ya da havuza girmeniz doğru olmaz çünkü pamuklu bir yapıya sahip olan ped, suyla temasa geçince şişer ve kötü bir görünüm yaratır. Ayrıca oldukça sağlıksız bir koşul oluşturur. Bu nedenle doğru adımları atarak hareket etmeniz önemlidir. 

Adetliyken Havuza Girmek İçin Ne Yapmalıyım?

Adet olduğunuzda havuza girmek istiyorsanız yapmanız gereken şey aslında oldukça basittir. Öncelikle ped kullanımı yerine tampon tercih etmeniz gerekir. Suya girmeden önce tamponu yerleştirebilir, böylece herhangi bir sızıntı yaşamadan mayonuzu güvenle giyebilirsiniz. Bu aşamada tampon ipini mayonuzun içerisine sokmayı unutmamanız önemlidir. 

Tampon kullanımı özellikle mayonun kusursuz bir duruş sergilemesini sağlar. Böylece etrafınızdaki kişiler adet döneminde olduğunuzu anlamaz. Dilediğiniz gibi güneşlenebilmenize ve yüzebilmenize imkân tanıyan tamponla adet olduğunuzu kendiniz bile unutabilirsiniz.

Adet döneminde kramplarının ağrımasından korkan çok sayıda kişi vardır. Oysaki bu dönemde yüzmek hem zihinsel hem de fiziksel olarak sizi rahatlatır. Ayrıca bu dönemde yaşadığınız şişkinlik de suyun rahatlatıcı etkisi sayesinde ortadan kaybolur. 

Bu süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sudan çıktığınız zaman kullandığınız tamponu yenilemenizdir. Böylece güvenli ve konforlu bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Suya girmeden sadece güneşlenseniz bile kullanım süresinin 8 saati aşmamasına özen göstermeniz önemlidir. Ayrıca bilmelisiniz ki adet döneminde suya girebilmek için sadece tampon kullanmak zorunda değilsiniz. Bu noktada kullanabileceğiniz çeşitli kişisel bakım araçları da mevcuttur. Ancak en yaygın kullanılanı tampondur. 

Adetin Kaçıncı Günü Havuza Girilebilir?

Sıklıkla gündeme gelen konulardan biri de adetin kaçıncı günü havuza girilebileceği sorusudur. Bu noktada bilmeniz gereken ilk şey, tampon ve benzeri koruyucu araçlar olmadan adet döneminin hiçbir anında denize ya da havuza girilmemesi gerekir. Önlem almadan havuza girmek pek çok açıdan sorun yaratabilir. 

Yüzerken kullanabileceğiniz bazı ürünlerle adet döneminin her anında suya girebilir, dilediğiniz gibi yüzerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu dönemde tampon haricinde kullanabileceğiniz diğer malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir:

Adet kupası

Yüzme için dönem pedleri

Su geçirmez pantolon

Bunlardan hangisini kullanırsanız kullanın denize ya da havuza endişe etmeden girebilir, adet döneminin günlük hayatınıza etki etmesinin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca suya girdiğinizde adetinizin durmasından çekinmenize gerek yoktur. Yüzerken adetiniz durmaz ama akıntı yavaşlar. Bunun nedeni ise suyun oluşturduğu basınçtır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.